keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Loistava tekosyy

Minulla on tiettyjä rahankäytöllisiä "heikkoja kohtia", joiden kohdalla skippaan rationaalisen ajattelun ja investoin suurehkojakin summia hetken mielijohteesta valittuihin asioihin. Ensimmäinen heikkouteni on viinit ja saan usein vietettyä alkossa enemmän aikaa kuin ikeassa kun on niin paljon kaikkea hyvää, mitä ostella kellariin kypsymään tai muuten vaan kohtapuoleen nautittavaksi. Aiemmin kirjoittelin, etten osaa käyttää suuria rahasummia vaatteisiin, mutta tajusin, että toinen heikko kulutuskohtani ovat kengät. Järkeilynä 220e kenkien hankkimiselle on tietenkin se, että edelliset näyttävät puolentoista vuoden käytön jäljiltä likipitäen uusilta (kestävää laatua) pohjaa lukuunottamatta ja että kun on kahdet hyvät ja tyylikkäät kengät, voi oikeasti käyttää niitä vuoropäivinä ja antaa toisen parin levätä ja muotoutua ennalleen seetripuisten lepolestien avulla, jolloin kenkien käyttöikä pitenee entisestään. Jokaisella harrastuksella lienee hifistinsä.

Takaisin Kallioon suosittelee siis virallisesti Leftin kenkiä. Regent's St. GTX-mallit saavat nyt rinnalleen tämän syksyn malliston ruskeasta mokkanahasta tehdyt Millbank GTX:t. Leftin valikoimia pääsee selailemaan tuolla firman etusivulla olevilla tutustujatunnuksilla (customer ID: 30999, password: visitor).

Ja tehdäkseni otsikosta edes jotenkin aiheeseen liittyvän: joulu on loistava tekosyy hemmotella myös itseään. Immateriaaliset lahjat luovat elämyksiä, jotka onnistuessaan jäävät varmasti paremmin mieleen kuin geneeriset romut. Itselleni osaan ostaa myös tavaralahjoja, mutta erilaiset hemmottelut toimivat yleensä loistavasti ellei ole varma mistä toinen pitää. Tehkää vaikkapa lahjakortti, jossa lupaatte tarjota illallisen jossain tietyssä ravintolassa lahjan saajalle. Tällöin saat itsekin nauttia lahjasta illallisen muodossa hyvän ystävän seurassa. Hyvä seura on helposti ravintolaillallisen tai muutaman viinipullon arvoinen. Ainakin minun mielestäni.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ootko laittanut (uusinut?) kenkiisi suutarilla puolipohjat/kumipohjat
/mikäniidenniminytikinäolikaan?
Mullakaan ei Pura Lopezit ja El Dantesit kestä (tarpeeksi) hyvinä ellen ekana vie niitä suutarille ja pyydä että laittavat puolipohjat. Naisena siihen tottuu kun saa joka viikko ravata korkolappujen takia - vaikka kuinka koittasit kierrättää niin aina jostain parista loppuu.

Mäkin harrastan aina stokkan alesta -70% Bossin nahkakenkiä poikaystävälle. Sitten tulee talvi ja ne on ihan suolassa ja pohjat kuluu ja...huoh.