keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Unia

Muistan erittäin harvoin näkemiäni unia, mutta viime yön muistan poikkeuksellisen selvästi.

Uni alkoi Helsingistä, jossa oli kuitenkin alkuperäisen kotikuntani paikkoja ja lenkkipolkuja. Alussa opastinkin toisaalta tullutta, ehkä noin kolmikymppistä naishenkilöä hyville lenkkeilypoluille (14km pitkä saaristomaisema tai hieman lyhempi pururata metsän keskellä). Aikaa meni kuitenkin sen verran paljon, että unessa huomasin kelloni näyttävän jo kahdeksaa, enkä ollut vielä käynyt lähtöselvityksessä! Nopeasti juoksin satamaan ja ehdin juuri ja juuri sankarillisesti hypätä Viking Linen punaisen laivan keulaan roikkumaan. Kohtaus oli kuin hidastetusta elokuvasta ja sain dramaattisesti sormillani kiinni veneen laidasta. Puoliksi veden päällä roikkuen ja yläkroppa kannella aikani taisteltuani kapteeni avasti pienen luukun ja työnsi harjanvarren vierelleni, jolloin pääsin kiipeämään pienestä ikkunasta sisälle. Kapteeni oli erittäin rento, totesi vain, että "yleensähän näin ei saisi tehdä, mutta jos mulle nyt tästä jotain seuraamuksia tulee, niin tulkoot". Istuskelimme hetken aikaa vaalealla nahalla päällystetyssä ohjaamossa ja katsoimme kustaanmiekan ohi lipumista pienestä ikkunasta. Jossain välissä kaivelin kannettavaa tietokonettani nättääkseni kuittia ja ilmaisin huoleni siitä, että onkos minulle hyttiä kun en ole lähtöselvityksessä käynyt, vaikka liput olivat jo netissä etukäteen maksettu. Kapteeni, joka muistutti hieman Lance Armstrongia ulkonäöltään vakuutti, että asia järjestyy. Samalla hänen hyttinsä, joka oli kasvanut ympärillemme, saapui myös palveluhenkilökuntaa ja lähtiessämme joukolla infotiskille hoitamaan hyttiasioita havahduin pikkuhiljaa todellisuuteen ja fiilistelin puoliunessa vielä hetken ennen kuin rupesin taas vaistomaisesti tunnustelemaan ylipehmeää pussilakanaani.

Jos lukijoissa on joku, jolla on kokemusta unientulkinnasta tai edes kirjahyllyssä kirja, mitä eri symbolit unessa tarkoittavat, niin olisi erittäin kiinnostavaa tietää, että mitä hittoa tuo uni oikein meinasi. Joskus harvoin kavereiden kanssa tuotakin tehnyt, ja yleensä tulkinnat ovat vielä hauskempia ja oudompia kuin itse unet. :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noh, laivaan nouseminen ja matkaan lähteminen merkitsee tietenkin nykyistä tilannettasi. Olet lopettanut seurustelusuhteesi (kenties alun nainen liittyi siihen) ja elämässäsi alkaa muutos, seikkailu, matka (laivamatka). Se, että laiva on Viking Line, on minusta huvittavaa. Sinulla on siis edessä jokin määränpää, mutta sitä ennen ehdit katsella maisemia, tavata ihmisiä, ryypätä, juhlia ja pelata uhkapelejä. :)

Tuon naisen opastamisen takia melkein myöhästyit matkalta, mutta ehdit mukaan ja sinusta tuntuu, että kaikki menee kuitenkin ihan hyvin. Ohjaajana tässä muutoksessa sinulla on Lance Amstrongin näköinen kapteeni. Eikös Lance Armstrong voisi symboloida jotain vaikeuksien kautta voittoon -ajatusta?

Anonyymi kirjoitti...

Vähän tuntuu siltä, että olen pian samassa elämäntilanteessa kuin sinä. Menen kohta nukkumaan ja näen laivaunta, mutta minun laivani lienee Estonia, Titanic tai S/S Poseidon...

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Kiitos oivasta analyysistä. Jotenkin sitä on niin sokea omille ajatuksilleen.

Mikäli selviät hengissä omasta laivaunestasi, niin lienen sinulle yhden unenselvennöksen velkaa. :) Voimia kuitenkin tulevaan koitokseen, tapahtui mitä hyvänsä.