perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Toimintoja

Mitäs minun pitikään tänään tehdä... Ai niin. Kirjoittaa yksi kymmensivuinen raportti koulua varten.

Tähän mennessä olen ansioitunut lähinnä muilla elämän osa-alueilla. Ensinnäkin kävin vihdoin hakemassa malarialääkityksen. Lariam -nimisen lääkkeen mahdollisia haittavaikututuksia mm. pahoinvointi, päänsärky, unihäiriöt, ruokahaluttomuus, ahdistuneisuus, masentuneisuus, paniikkihäiriökohtaukset, psykoottiset tai paranoidiset reaktiot, hallusinaatiot, näköhäiriöt, verenkiertohäiriöt, ripuli, ihottuma, lihaskouristukset, hiustenlähtö, kuume, rintakipu jne. Malaria kuulostaa varsin siedettävältä tuohon verrattuna. Kuulemma olisi ollut myös vajaat sata euroa maksava vaihtoehto jossa ei ole mitään sivuoireita. Mutta pitäähän elämässä olla vähän jännitystä.

Kävin sitten samalla reissulla shoppailemassa hieman vaatteita ja Aurinkomatkojen toimistolla lueskelemassa lisätietoja tulevasta kohteesta. Nopea lounas Kallion Kettusessa ja kirjastosta pari kirjaa juuri tuohon kouluraporttiin liittyen. Kaupasta mukaan muutama pussi Fishermans Friendejä ja alkosta pullo kossua (plus muutama viinipullo pahan päivän varalle). Kotona sitten sipulikeiton laittamista ja fisun valmistelua, viininmaistelua ja blogaamista.

Jos nyt jätetään huomioitta se, että kaikkein tärkein juttu on vielä aloittamatta, niin olen ollut aika tuottelias tänään. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vain Lariam-kokeilulle. Reilu vuosi sitten samaista lääkettä kokeilleena en kyllä voi suositella. Viikko supermasentuneena, en jaksanut nousta sängystä ja itketti koko ajan. Toki se on kovin yksilöllistä ja tiedän ihmisiä, jotka eivät ole moksiskaan koko lääkkeestä. Suomalaiset lääkärit vain tuntevat malarian ehkäisyä valitettavan huonosti. Tuon tuhottoman kalliin Malaronen lisäksi vaihtoehtona on Lariamiakin edullisempi antibiootti, doksisykliini, jonka merkittävin sivuvaikutus on auringonvalolle altistuminen, mutta joka ehkäisee malariaa käytännössä yhtä hyvin kuin Lariam. Itse pärjäsin sillä mainiosti Afrikassa. Lariamia on nyt sitten edelleen lääkekaapissa jäljellä, kun kahden tabletin jälkeen en enää uskaltanut ottaa enempää...

Minnepäin olet lähdössä? Hyvää matkaa! :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Intiaan siskon ja äidin kanssa on matka ja lähtö viikon päästä lauantaina. Ainakaan vielä toistaiseksi ei mitään oireita havaittavissa vaikka tänään ensimmäisen napin söinkin. :)