maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Stressi

Minulla on Debit Mastercard, jota käytän pääasiallisena maksuvälineenä.

Minulla on Visa Electron, jonka olen joskus aikanaan hankkinut pankkikortin rinnalle, että voin asioida netissä.

En käytä teinivisaa oikeastaan lainkaan ja tästä syystä olen unohtanut pin-koodini. Muutaman yrityksen jälkeen kortti lukkiutui, joten eipä siinä mitään. Nopeasti sen auki sai taas. Mietin kuumeisesti pin-koodeja. Toinen lukkiutuminen ja päätin luovuttaa, ehkäpä tuolla masterilla pärjää, vaikka electronin käyttö olisi monessa paikassa edullisempaa (lue:ilmaista).

No, mietittyäni aikani noita satunnaisia pinkoodeja rupesin nostamaan masterilla käteistä ja kuten olettaa saattaa, en kuollaksenikaan muistanut edes pääasiallisen maksuvälineeni koodia. Ja onnistuin lyömään senkin kiiruspäissäni lukkoon.

Nyt se on taas auki, mutta minulla ei edelleenkään ole harmainta aavistustakaan mikä pinkoodi voisi olla. Se on lihasmuistissa, mutta en minä sitä numeroiksi osaa pukea. Pitänee ottaa pienet torkut, kyllä se sieltä nimittäin tulee. Ilman maksukortteja ja käteistä saattaisi nimittäin reissu olla jokseenkin ankea. Vaikka saisipahan ainakin realistisen kuvan keskivertointialaisen arjesta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoita ne paperille ylös, mutta "piilota" numerosarja keksittyyn puhelinnumeroon. Esim. pinkoodi 1234 voisi olla lompakossa lapussa jossa lukee "Tiina 040-655 123 490"

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Hyvä vinkki. Yleensä se on vaan niin itsestäänselvää, mutta kun se pitäisi laittaa jotenkin muuten kuin tutulla ja turvallisella numeronäppäimistöllä alkaa ongelmat. Liika miettiminen pilaa hyvän rutiinin.

Anonyymi kirjoitti...

Tai mikset tallettaisi numeroita suoraan puhelimeesi puhelinnumeroiksi naamioituna, kuten minä olen tehnyt. Sillä tavalla ne ovat aina mukana, mutta eivät kuitenkaan samassa paikassa korttien kanssa. Sen varmistamiseksi, että tarvittaessa helposti löydät oikean numeron, laita mastercardin "nimeksi" esim. Matti s. ja pankkikortin nimeksi Pasi N. tms. Tajuat varmaan systeemin. :)

omppu