keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Toinen testi

Nyt kun tuon Thomaksen tulokset tuli laitettua tänne niin pistelläänpä menemään myös tämä muutamissa blogeissa kierrellyt testikin tänne.

74% - Ulospäinsuuntautuneisuus
Seurallinen, pitää juhlimisesta, keskustelee, kaipaa jännitystä, ottaa riskejä, toimii hetken mielijohteesta.
25% - Psykoottisuus
Piittaamattomuus muista ihmisistä, eristäytyminen, sopeutumattomuus, empatian puute, vihamielisyys, piittaamattomuus vaarasta, julmuus, epäinhimillisyys.
9% - Neuroottisuus
Ahdistunut, huolestunut, masentunut, mielialan vaihtelu, syyllisyyden tunteet ja alhainen itsetunto.
50% - Valheasteikko
Mittaa taipumusta antaa vastauksissaan itsestään todellista terveempi tai sosiaalisesti suotavampi kuva.

Psykoottiset ominaisuudet itsessäni saa houkuteltua esiin sellainen ihminen, jolla ei mielestäni ole useampien mahdollisuuksienkaan jälkeen mahdollisuutta antaa minulle mitään. En erityisemmin pidä niistä piirteistä itsessäni, mutta onneksi ne ovat hallinnassa ja ehdottomasti suurimman osan ajasta taka-alalla. Ekstrovertti olen luonteeltani, mutta en tarvitse välttämättä hirveästi sosiaalisia kontakteja. Seurallinen tarpeen vaatiessa kuvaa mielestäni aika hyvin itseäni.

Neuroottista minusta ei oikein saa tekemälläkään kun tapana ei ole turhaan asioista stressailla. Viimeinen kohta onkin sitten varsin mielenkiintoinen ja varmasti pätee ihan oikeastikin. Ei sitä tule niitä huonoimpia asioita itsestä välttämättä ihan sellaisenaan kirjoitettua ja joitain asioita saattaa hieman kaunistella. Itsetarkoituksellista statusboostaamista en kyllä osaisi harjoittaa, vaan kaikki ne (mielestäni) positiiviset asiat mitä täällä blogissakin itsestäni esiin tulee ovat lähtöisin ihan oikeasta halusta toimia mainitulla tavalla. Rehellisyyteen pyrin oikeastaan aina, mutta kuten sanottu, jos vedän kitaan levyn suklaata niin blogissa saattaa lukea, että maistoin pari riviä.

Thomas-analyysi on aika hyvin oikeassa, etenkin noiden henkilöä kuvaavien sanojen osalta. Yleiskuvaus osuu myös aika kohdilleen, joskin työn suunnittelu on ehkä hieman turhan kova ilmaus. Pitäähän sitä tietää miten homma tehdään, mutta monesti se on aika itsestäänselvää ja kun suuret linjaukset ovat valmiina niin pikkuasiat voi hoitaa sitten lennossa.

Motivointi -kohdassa mainittu turvallisuushakuisuus menee mielestäni hieman metsään tai ainakaan en sitä tietoisesti hae. Vallitsevan tilanteen säilyttäminen ei useinkaan ole paras vaihtoehto kun parempia menettelytapoja löytyy kuitenkin. Tuo vilpitön tunnustus on kieltämättä erittäin tärkeä motivointityökalu itselleni ja ehkä sen takia nykyinen pomo vaikuttaa niin surkealta. Pääsääntöisesti minusta on mukavaa, että ihmiset pitävät minusta, mutta jos vastassa on sellainen henkilö, josta en itse pidä, niin on aivan sama minulle että mitä se toinen minusta ajattelee. Hyöty organisaatiolle -kohta on myös ihan allekirjoitettavissani.

Ja mitä uusittuun blogilistaan tulee - se ei ole mielestäni yhtään parantunut beta-vaiheessa olleesta kyhäelmästä. Vanha oli ihan toimiva, mutta olenkin perusmuutosvastarintainen ihan vain siitä syystä, etten kokenut mitään tarvetta fiksata omasta mielestäni varsin toimivaa palvelua. Sitäpaitsi RSS -syötteet toimivat huomattavasti paremmin omien kiinnostusten seuraamiseen. Blogilistalta vaan tulee aina silloin tällöin tarkastettua, että mikäs nyt on kuumaa ja mistä ihmiset puhuvat.

Ei kommentteja: