tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Finnlant

Ikävä ruisleipää, pitänee tulla viikonlopuksi kotikonnuille.

Ja se paikallinen Fazerin tai Vaasan ruisleipä ei sitten ole yhtään samaa kamaa kuin mihin Suomessa on totuttu. Täällä ruista on vain nimeksi ja mausteena on käytetty reilusti muunmuassa kuminaa. Samalla tuotemerkillä leipää kuitenkin myydään, tutussa puikulapaketissa tahi traditionaalisina ruispaloina.

Mutta torstai-iltana käy lakeuksien kutsu ylitsepursuavaisen voimallÄH

2 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Jossain juuri selitettiin, että nämä leivät pitää tehdä paikalliseen makuun. Muuten niitä ei kukaan (paikallisista) ostaisi. Siksi "samat leivät" (ehkä paremminkin brändit) maistuvat erilaiselta eri maissa.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Juu ja eräs paikallinen tuttuni valitti kun vaimonsa on täällä Vaasalla&Vaasalla duunissa ja heidän perheensä oli mukana tuossa koemaistelutiimissä ja joka päivä tuli hieman eri reseptillä tehtyjä leipiä kotiin joista yksikään ei koskaan edes etäisesti muistuttanut sitä totuttua suomalaista. :)

Mutta juuri tuosta on kyse. Tuotteet on lokalisoitu paikallisiin makumieltymyksiin. Eli lisätty kuminaa ja sokeria samalla rukiin määrää pienentäen.