torstaina, elokuuta 26, 2010

Tutkivaa journalismia

Jottei tämä mene ihan pelkäksi lässytykseksi, niin mainittakoon että jos joku onneton kanssaihminen erehtyi pitämään televisiota auki Subin taajuudella tänään kymmenen ja yhdentoista välillä, niin hän onnistui katsomaan ennen ja jälkeen joka ikisen mainoskatkon kaksi ja puoli minuuttia kehotuksia lähettää euron hintaisia tekstareita äänestääkseen ihmisiä, jotka taloon jää.

Ja siis tunnin ohjelmassahan tuo tekee kolme mainoskatkoa, eli yhteensä 15 minuuttia monotonista "anna äänesi hänelle, tekstaa sinnejatänne tai soita tähänjatähän" -aivopesua. Tunnin ohjelmassa. Jossa on vielä lisäksi mainoksiakin.

Olisi kiinnostava nähdä, että paljonko ohjelma-ajasta on käytetty itse ohjelmaan, paljonko mainoksiin ja paljonko tuohon äänestyspuffaamiseen.

Tietyllä tavalla se, että neljäsosa ajasta ja vieläkin suurempi osa ohjelmasta käytetään rahankeruuseen tuo mieleen orwellimaisia vivahteita. Tosin kahden minuutin viha on jatkojalostettu kahden ja puolen minuutin vihaksi sekä kerrottu kuudella ihan vaan varmuuden vuoksi.

Tämän takia minä imuroin kaiken katsomisen arvoisen netistä. Ilman mainoksia. Ja tuolla toistolla tuottajat pitivät huolen siitä, että tuo ei todellakaan pääse sille listalle.

4 kommenttia:

Tepo kirjoitti...

Itekin ohjelmaa seuranneena laskeskelin karkeesti, et puolet ohjelma-ajasta meni mainoksiin ja äänestysohjeisiin. Ei voi ymmärtää toimintaa. Alko lievästi jurppia.

Onneks oon kuitenki sen verran koukuttunu, et kyseisen formaatin seuraaminen ei oo pelkästään noitten lähetysten varassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuka hölmö noita ohjelmia edes katsoo?

capricious kirjoitti...

Jumalauta mä oksensin eilen ärsytyksestä tän saman asian tiimoilta.

Seuraavaksi oksennan, kun joku parempi ihminen tulee tähänkin pällisteleen ja kokeen paremmuutta sillälailla "HYI SAAATANA, MÄ EN AINAKAA IKINÄ KATOMMITÄÄN VITUN BEEBEETÄ!!!!", koska itse kuitenkin katsoo sentään Salkkareita ja Survivoria, joisson niinkun jotain tyyliiii.

(sanavahvistus on melkein kuin syfilis, mutta onneksi ei ihan)

Anonyymi kirjoitti...

Kuka hölmö niitäkään katsoo?