sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Vip-kohtelua

Jotenkin nuo nykyravintoloiden vip-tilat ovat aika mielenkiintoinen ilmiö. Ainakaan Stockholm Diskotekin vip-venue ei vakuuttanut. Olihan vessat silläkin puolella hienot, mutta miesten kopista oli paperi loppu ja samat oksennukset sieltä loppuillasta löytyi pöntön reunalta kuin mistä tahansa muustakin huussista. Glamouria kerrakseen.

Vip-korteissa mennään harhaan jo siinäkin mielessä, että jos et oikeasti tunne kanta-asiakkaitasi, vaan he tarvivat kortin siitä muistuttamaan, niin voivatko ne oikeasti olla ravintoloitsijalle tärkeitä? Itse tyydyn hyvään kohteluun, ruuhka-aikana nopeaan palveluun, ilmaisiin alkoholittomiin juomiin ja 10% alennukseen alkoholijuomista ilman minkäänlaista vip-korttia omassa kantapaikassani. Saattavatpa jopa tarjota juoman tai pari jos tuon mukanani porukan maksavia asiakkaita. Tuo sentään tuntuu "vip-kohtelulta" vaikkei välttämättä ulkopuolisen silmin siltä näytäkään. Ehkä joillekin on tärkeämpää se, että näyttää vipiltä kuin että tuntisi olevansa arvostettu. Kanta-asiakkuus syntyy pitkän ajan kuluessa kun ravintolan henkilökuntaan tutustuu, mutta onhan 500e käyttäminen vip-kortin ostamiseenkin yksi vaihtoehto sitouttaa itsensä johonkin ravintolaan.

Miksikö sthlm:n vip-puolella? No kun kollegan synttäreitä siellä juhlittiin. Omassa kämpässäni viihdyn edelleen paljon paremmin ja pystyn tarjoamaan vierailleni todellisen vip-kohtelun. Se on minulle huomattavasti tärkeämpää kuin se, että saan maksaa BB-Mikalle 5e siitä että se laskee minulle tuopillisen olutta.

2 kommenttia:

rahina kirjoitti...

Samaa mieltä olen. Omasta kantapaikastani olen "VIP"piyden ansainnut kantamalla sinne ahkerasti töissä ansaitsemiani rahoja jo vuoden ajan.
Alennusta tuopeistani (tai muiden tuopeista) en saa, mutta jos perjantai- tai lauantai-iltana paikka täynnä sattuu olemaan saan tehtyä tilauksen vain nyökkäämällä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, eikös sitä ole ne vipit ja sitten kanttikset erikseen. Monissa paikossa on "vip" kortti, jonka todellakin saa rahalla ja sitten on ne naamat jotka on muistissa.

Tuostakin (naama muistissa) olen huomannut, että on erilaisia variaatioita. Saattaa olla vakio poke ovella, joka muistaa tai sitten joku tietty juomanlaskija jne.