perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Käsitöitä

Valitettavasti minun täytyy todeta, että vaikka blogi kertookin sinkkumiehestä kalliossa, emme nyt kuitenkaan puhu masturboimisesta, vaan ihan oikeista käsitöistä! [Neuleblogit kun ovat blogilistan suosituimpia, niin koitetaan kasvattaa lukijamäärää sitten tällaisella erittäin läpinäkyvällä neulontaosuudella...]

Miehethän ovat tunnetusti kaiken hienon teknologian perään, mutta nyt tuli mentyä toimivuudessa takapakkia helppouden ehdoilla. Kävin ostamassa neulaa ja lankaa sillä muuton huumassa olen kadottanut pienenpienen ompelusettini (sosialisoitu kai jostain hotellihuoneesta aikanaan) ja huomenna on serkun häät ja paidan hihansuusta puuttuu nappi. Noh, ystävällinen myyjätär sitten auttoi oikean lankatyypin valitsemisessa ja neuloiksi antoi "self-threading"-neuloja, joissa ei tarvitse pujottaa lankaa neulansilmän läpi. Kaunis ajatus, mutta todellisuus iski vastaan hyvin nopeasti. Lanka meni helposti napsauttamalla sisään pidikkeeseen, mutta tuli siitä miltei yhtä helposti poiskin kun neulaa alkoi hihan läpi pistellä. [juu, oli minulla asianmukaisesti solmutettu lanka]. Ehkä tuo on sitten tekniikkakysymys, mutta minusta vanhalla silmäneulalla oli vaan helpompi parsia nappi kiinni kankaaseen. Sai vain nopeasti pistellä ja muu hoitui voimalla eikä tarvinnut varoa langan pujahtamista pois neulasta. Eikä se langan pujottaminen ole koskaan ollut minulle erityisen vaikeaakaan.

Pääasia on kuitenkin se, että ylipäätään muistin hihansuusta puuttuvan napin ennen juhlapäivää ja sain sen omatoimisesti ommeltua paikoilleen. Mihin tässä naista enää tarvisikaan?

Ei kommentteja: