keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Shoppailua

Olen taas vaihteeksi saanut kokkausinnostuksen takaisin. Pidän ruuanlaitosta, mutta harvemmin jaksan kokata mitään kummallisempaa vain omaan käyttöön. Nyt kun alkaa olla taas hieman enemmän sosiaalista elämää kuin parisuhteen aikana tarjoutuu myös loistava tilaisuus kestitä vieraita. Maustehylly meni kokonaan uusiksi kun en jaksanut vanhentuvista ja vajaista maustepurkeista tapella. Kiersin tänään lähialueen etnisiä ruokakauppoja (Aseanic Trading, Vii Voan sekä Helsinginkadulla sijaitseva sympaattinen mausteliike, jonka nimeä en valitettavasti muista. Siinä Alkon tienoilla toisella puolella katua kumminkin) ja mukaan tarttui mukava nippu maustekaupan omia maustesekoituksia (suolatonta pippuriseosta on vaikea löytää muualta, eikä kunnollista voimakasta curryakaan tahdo löytyä.) Chiliöljyä, kala- ja soijakastiketta, kookosmaitoa... Ai miten niin pidän itämaisesta ruuasta?

Voin kuitenkin suositella alueen etnisiä marketteja jo pelkän elämyksen takia, sillä tuo käy halvasta ulkomaanmatkasta. Ihan oikeastikin, sillä tuntuu, että myymälöiden itse maahantuomat mausteet, riisit, tofut ym. ovat selkeästi lähikauppoja edullisempia. Lisäksi tunnelma on kuin ulkomailla omituisten myyntiartikkelien, tuotteiden esillepanon, henkilökunnan ja asiakkaiden takia.

Illalla oli yhden duunikaverin läksiäiset, lähtee raukka Ranskaan vuodeksi. Keräsimme kolehdin ja saimme täydellisen ranskavarustuksen: Mustavalkoraidallinen paita, musta baskeri ja punainen kaulahuivi. Lisäksi patonki ja pullo viiniä. Sillä ehdolla tietenkin, että stereotyyppinen ranskalainen asukokonaisuus pysyy päällä koko illan. Loistavan onnistunut läksiäislahja, vaikka itse sanonkin. Kaikilla oli erittäin mukavaa ja ne onnekkaat, joiden ei tarvitse kömpiä epäinhimilliseen aikaan huomenna töihin jäivät vielä jatkamaan iltaa pitkälle yöhön. Itse lähdin sopivan viileään asuntooni tarkoituksena hieman järjestellä paikkoja, mutta blogittamiseksihan tämä meni. Fiilis on loistava, en keksi mitään, mitä elämästäni tällä hetkellä puuttuisi.

[Okei okei, puuttuu minulta vielä lautasia, eteisen peili ja naulakko, mutta nuo saan toivottavasti viikonlopun IKEA-reissulta.]

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on Al Marwan nimeltään, se Hesarin Alkoa vastapäätä oleva maustekauppa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun vaivauduitte hankkimaan Ranska-varustuksen, mutta iloanne pilaan vähäsen- ne lipun värit on sinivalkopuna, joten paidankin raidat ois tietty kantsinu valita niin..mutta jos ei ota yhtä kirjaimellisesti kuin mä (nössö) niin onnea vaan matkaan hänelle. =)