lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Perusteluja

Olen varmastikin sivunnut taipumustani lyödä ihmissuhteissa jarrut päälle jos minusta tuntuu, että toinen osapuoli on enemmän jutussa mukana kuin minä itse, mutta en ole varmaankaan sen syvällisemmin ääneen miettinyt, että mistä tämä kaikki juontaa juurensa.

Ensimmäinen pidempi seurustelusuhteeni (vähän päälle puoli vuotta kolmetoistavuotiaana) päätyi lopulta siihen, että tyttö oli minuun niin rakastunut kuin tuonikäinen voi olla ja itselleni suhde oli lähinnä kädestäpitelyä ja pussailua. Siinä vaiheessa kun tuon tajusin, ajattelin jo silloin hyvin pitkälti samalla tavalla kuin nyt, elikkä on parasta pistää leikki poikki ennen kuin toinen kiintyy liikaa. Varhaisteini-ikäisen salamarakkaus oli toiselle kuitenkin jo iskenyt päälle ja viimeinen asia mitä hänestä kuulin oli se, että hänet toimitettiin toistuvien itsemurhayritysten jälkeen nuorisopsykiatriselle osastolle toiseen kaupunkiin ja tämän myötä sitten muuttivat koko perhe pois.

Ehkä tuosta on jäänyt vähän turhankin varovainen ote ihmissuhteisiin, mutta tosiaan minulla tuota historiaa vasten soi erittäin voimakkaasti hälytyskellot siinä vaiheessa jos toinen on tunnetasolla huomattavasti syvemmin mukana mittelössä ja itselläni on epäilys, etten kykene vastaamaan samoilla tunteilla toiselle.

Yleensäkin kun ajattelen ihmissuhteita ja yksinäisyyttä, niin huomaan lähinnä kaipaavani jotakuta, jota rakastaa. En tarvitse ajatuksissani koskaan ketään tähän vierelle, joka rakastaisi minua. Se ehkä tulee kaupanpäällisenä sitten siinä jos löytäisin henkilön, jonka kanssa uskaltaisin heittäytyä. Tahtoisin vain olla lähellä ja pitää hyvänä. Se, että saan toisen nauttimaan tuottaa itselleni suurempaa nautintoa kuin pelkkä vastaanottaminen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on koko ajan tunne siitä, että olen itse juuri nytkin vain puolittain jurussa mukana, kun toisella on paljon tunteita minua kohtaan. Minusta on "ihan mukavaa" ja toisesta on "ihanaa".
Tuntuu epäreilulta pysyä suhteessa, kun en osaa ilmaista olotilaani. Kokeilin, koetin ilmaista olevani hiukan hitaasti lämpenevä ja varovainen, muttei noiden asioiden sisältö tainnut tulla selkeäksi..
Minulla ei juurikaan ole perusteluja. Ehkä en vain uskalla..

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Itse kuuntelen tuossa tilanteessa sitä järjen ääntä, joka kertoo että mitä nopeammin jutulle laittaa pisteen sitä vähemmin se toista satuttaa. Mutta en olekaan mikään parisuhdeneuvoja. :)

Tunteitaan sitä pitäisi kuunnella, mutta jos signaalit sieltä puolelta ovat heikkoja, niin voihan ihmissuhteita yrittää rationalisoidakin.

Anonyymi kirjoitti...

Harvemmin sitä aivan tasatahtia kuljetaan tunteiden kanssa.

Itseänikin kyllä alkaa nopeasti ahdistamaan, jos toinen on liian lääpällään ja itse on vielä siellä kattellaan-asteella.

Minäkin kaipaan enemmän sitä rakkauden antamista kuin saamista. Oikeasti sitä kuitenkin haluaa myös saada rakkautta, koska eihän sitä kuitenkaan halua olla yksin palvova koiranpentu. Mikään ei ole mukavampaa kuin pienet arkisen romanttiset huomionosoitukset, jos niitä jaetaan kummaltakin puolelta.