tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Hammashoitoa

"Hammashoidon keskitetty ajanvaraus, Niina"
"Takaisin Kallioon täällä hei, minulta lohkesi hammas ja se pitäisi varmaan saada kuntoon"
"Särkeekö sitä?"
"Ei pahemmin"
"No meillä olisi maaliskuussa ihan hyviä aikoja..."
"Kiitos hei."

Tämänaamuinen puhelu keskitettyyn ajanvaraukseen meni jo hieman paremmin kuin eilinen. Laitoin kännykän herättämään kahdeksalta ja heti ensimmäisenä unenpöpperössä tein uuden soittoyrityksen. Hassua, miten "kyllähän se aika inhottavalta tuntuu" ja kärsivä ääni toivatkin ajan kaupungin kustantamalle yksityiselle jo klo 10 samana päivänä. Käynti siellä, nopea diagnoosi "tää on ihan tohjona", väliaikainen pikapaikka ja maaliskuulle sitten varsinainen aika juurihoitoineen ja laserleikkauksineen. Kuulostaa mahtavalta. Tietyllä tavalla harmittaa, että joutuu sinne Intiaan lähtemään vaillinaisella purukalustolla, mutta pääasia, että homma on nyt jollain tasolla hoidossa.

Eli yhteenvetona nopeasti kunnalliseen hammashoitoon (Helsingissä) pyrkiville pari vinkkiä:

1) Päivystysajat jaetaan joka aamu kahdeksalta. Puhelin käteen ja aikaa metsästämään.
2) Päivystysajat ovat vain kiireellisille tapauksille, eli mitä kivuliaampi, sitä suurempi todennäköisyys päästä heti hoitoon. Kipuhan on hyvin subjektiivinen käsite ja henkisille olotiloille löytyy monia kivuliaalta kuulostavia adjektiiveja.
3) Ensin tarjotaan todennäköisesti ruskeasuolle aikaa, jos se käy, niin mikäpä siinä, mutta jos ehdotettu aika ei käy ja kipu on kova, lähettävät he harkintansa mukaan yksityiselle. Uhkapeliä lienee tuo, eli sopiva aika kannattaa kyllä ottaa vastaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kurjuus, että hampaasi joutuu juurihoitoon.

Positiivista on, että se lohkesi nyt, eikä vasta siellä Intiassa. Intialainen hammaslääkärikeikka olisi saattanut olla vähän turhan eksoottinen kokemus.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

No, tietääpähän sitten mistä puhutaan kun on juurihoidossa käynyt. Mielummin kuitenkin hoidattaa kuntoon nyt kun tuo on vielä ollut kivuton kuin odottaa siihen asti kunnes on oikeasti ihan pakko. Itselläni on edelleen ihan hyvät kokemukset hammaslääkärikäynneistä. :)

Jazmanaut kirjoitti...

Lekureilla on nykyään niin hyvät tropit, ettei juurihoitokaan tunnu enää miltään.
Ja se, ettei tunnu miltään on siis tässä asiassa se semmonen hyvä juttu

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Joo, eipä se porailukaan miltään tuntunut. Ääni oli ilkeähkö ja selkeästi huomasin jännittäväni koko tilannetta, mutta ihan mukavasti koko homma hoitui. Oikeastaan neljä tuntia leuasta korvaan asti tunnottomana oli melkein epämieluisampaa kuin itse operaatio. Erityisen mieltäylentävää oli tosin ottaa vettä suuhun ja purskuttaa sitä puolelta toiselle. Oikealla puolella kun ei ollut minkäänlaista tuntoaistia niin vesi tuntui mystisesti katoavan suusta! :)