tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Uusi Gillette

Tarkoituksenani oli ostaa uusi Gillette Fusion -partahöylä kokeilua varten, mutta jokseenkin älyttömän korkea hinta ohjasi minut viereiseen alelaariin, jossa oli edellisen sukupolven motorisoitu Gillette Mach 3 M3 Power -pakkaus, jossa tuli vielä näytepakkaukset parranajogeeliä ja after shavea mukana muutamaa euroa halvemmalla. Päätin siis ottaa askeleen kohti parempaa parranajoa ja siirtyä paristokäyttöisen partahöylän aikakauteen. Osaltaan päätökseen vaikutti myös se, että uuden Fusionin varsi ei ole yhteensopiva vanhojen Mach 3-terien kanssa.

Mutta miltä siis sähköavusteinen parranajo tuntui? Ero oli kyllä yllättävän suuri ja partahöylä liukui selkeästi mukavammin iholla. (Testi suoritettiin käyttäen samaa partavaahtoa kuin yleensäkin). Alkuun häiritsi tietynlainen tunnottomuus, sillä kun koko varsi tärisee - ööh, muodostaa ihoa helliviä mikrosykäyksiä - niin terän liikkeitä on vaikeampi seurata tuntohavainnoin. Nopeasti siihen kuitenkin tottui kun vain osasi jättää tuon seikan huomioimatta, perustoiminnaltaan höylä oli ihan samanlainen kuin aiemmatkin Mach kolmoset. Lopputulos oli niin hyvä kuin uudella terällä pois ajettu sänki nyt on, ainakaan siis lopputuloksessa ei huomattavaa eroa ollut.

Tämän perusteella voin hyvin suositella ainakin tuollaisen vibralla varustetun varren hankkimista jos vanhoja teriä on vielä kaapissa tai haluaa pitää parranajokustannukset järjellisissä luvuissa. Netissä on liikkunut raportteja, että uusi Fusion tukkeutuu huomattavasti helpommin hieman pidemmän sängen kanssa, mikä tuntuu loogiselta kun teriä on enemmän ja niiden välissä on vähemmän tilaa. Päivittäiseen käyttöön Fusion olisi varmasti erinomainen ja ajopään kääntöpuolelle asetettu yksi muotoiluterä on varmasti monelle tervetullut uutuus esimerkiksi pulisonkien ajamiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni ainakin viehättää blogissasi juuri monipuolisuus, välillä kuluttaja-arvioita ja sitten taas erotiikkaa sopii ihan hyvin, kiitos... ;)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Pidetään mielessä. Laitan siihen alkuun sitten Marinadille ja Eräälle Saaralle varoitukset, että ei kannata lukea tätä postausta. :)