perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Matkalla

Kypärän sisällä on hiljaista. Moottoripyörän tasainen kehräys on tuudittanut meidät molemmat miltei unenomaiseen tilaan, jossa vain annamme maisemien kiitää ohi unohtaen kaiken muun. Reissu on ollut kaikin puolin onnistunut tähän mennessä. Ensin matkasimme Saksan halki puoliksi autobahnia pitkin revitellen, puoliksi syrjäisempiä pikkuteitä pitkin lipuen ja mutkateillä kallistelusta nautiskellen. Itävallan rajalla jouduimme odottelemaan vuoroamme pari tuntia. Saimme hitusen paljon kaivattua lepoa odottaessamme vuoroamme (taisimme sattua paikalle lounasaikaan), mutta tullimuodollisuudet itsessään kävivät yllättävän nopeasti kun ihmetykseksemme ei tarvinnutkaan selvitellä huonolla saksalla vaatimuksenmukaisuustodistuksia ja rekisteriotteita pyörästä vaan tullivirkailija vain vilkaisi pyöräämme hymyillen ja viittoi lopulta eteenpäin. Olimme yht'äkkiä uudessa maassa, joka oli kuitenkin vain välietappi matkallamme.

Itävallan länsiosien läpi ajellessa ajatukseni palailivat sinuun makaamassa hiukset hieman takussa raja-aseman viereisellä nurmella, ihonmyötäisen ajoasusi yläosa avoinna silmät ummessa onnellinen hymy kasvoillasi. Nopeasti ajatukseni kuitenkin palaavat ajamiseen kun pääsimme viimein Pohjois-Italiaan vievälle vuoristoiselle pikkutielle, jonka nousut ja laskut sekä tiukat mutkat olivat kuin villinä versoilevaa unelmaa Saksan moottoriteihin verrattuna. Takapenkkikin tuntui olevan melko haltioissaan, sillä tunsin käsiesi kosketuksen yhä selvemmin pukuni läpi. Aistin kuinka painaudut hiljalleen selkääni kiinni kietoen kätesi ympärilleni. Pikkuhiljaa hidastan vauhtia ja alan vilkuilemaan sopivaa taukopaikkaa kahdelle väsyneelle matkaajalle. Kehosi paino ja liike-energian lait painoivat minua ja kosketukseesi reagoinutta lantiotani pyörän tankkia vasten. Ajopuku alkoi todella tuntua liian ahtaalta. Ajatukseni harhailevat ajamisen kannalta vaarallisille alueille kun yht'äkkiä tunnen jotakin huumaavaa niskassani. Olet riisunut oikean käsineesi, nuolaissut sormenpäätäsi ja ujuttanut sen siihen pieneen auringonpaisteen herkistämään paljaaseen kohtaan, joka paljastuu kypäräni takareunan ja takkini kauluksen välistä. Yritän olla niin kuin mitään ei tapahtuisikaan, mutta me molemmat tiedämme, että tuo höyhenenkeveä kosketus saa ihanat väristykset kulkemaan alas selkärankaani myöten ja leviämään koko keholleni. Pääni painuu vaistomaisesti hieman taaksepäin kosketuksesi tuomien tuntemusten seuraamuksena ja huokaan kohti taivasta hiljaa kypäräni sisällä. Olemme kohta puoli tuntia ajelleet hiljalleen pysähdyspaikkaa etsien. Koko tämän ajan olen tuntenut kosketuksesi ja läheisyytesi.

Vuoristoinen tie haarautuu kahteen suuntaan ja poikkean sovitulta reitiltä, sillä kaukana siintää puhdasvetinen vuoristojärvi ja me molemmat olemme peseytymisen ja levon tarpeessa. Näytän sinulle merkin, että kohta pysähdytään, ja olen tuntevinani otteesi voimistuvan. Kaarran viimeisen mutkan kallioisen seinämän taakse, ja yht'äkkiä edessämme avautuu näkymä, joka salpaa hengityksen kauneudellaan. Lähes neitseellisen koskematon järvenranta, puita varjostamassa pehmeitä mättäitä, vuorten huiput peilautuvat tyynen ja puhtaan veden pinnasta auringon porottaessa yllämme. Pysäytän kulkuvälineemme tien reunaan ja kaivan takalaukusta seisontatuen alle pienen laudanpätkän. Pyöräkin saa vähän aikaa jäähtyä ja levätä. Kypärät tankoon roikkumaan ja odottamaan matkan jatkumista. Hiukset ovat hiestä kostuneet ja koko kroppa on paahtunut ajopuvun sisällä hikiseksi. Suunnaton helpotus riisuessa vaatteita ja raikkaan ilman kohdatessa helmeilevän ihon.

Viet käteni niskasi taakse ja suutelet minua. Avaat hiljaa takkini ja sivelet kädelläsi käsivarttani samalla kun hivutat takkiani pois päältäni. Hiljaisuuden keskeltä kuulemme lähestyvän auton äänen. Katsomme toisiamme jännittyneinä silmiin ja sanaton ajatuksenvaihtomme kiehtovalla tavalla muistuttaa meitä siitä, kuinka emme olekaan yksin. Auto hidastaa kohdallamme hieman mutta jatkaa sitten matkaansa. Jännitys laukeaa hieman, kunnes suudelma kaulalle saa sinut taas värähtämään. Huokaiset ja katsot minua viettelevästi sanoessasi meneväsi uimaan. Käännyt ympäri, astelet viehkeästi kohti kirkkaana kiiltelevää vettä riisuen matkalla vaatteesi. Olkasi ylitse luomasi katsahdus pakottaa minut seuraamaan.

Vesi on lämmintä ja se vilvoittaa matkan jäljiltä väsyneitä raajoja. Sukellan luoksesi ja painaudun vasten alastonta ihoasi. Vesi huulillasi maistuu raikkaalta.

Ei kommentteja: