tiistaina, heinäkuuta 17, 2007

Hienoa, luottokunta!

En ole eläessäni ostanut mitään luotolla/osamaksulla(*) (jos ei ole rahaa siihen, ei ole myöskään varaa siihen -mentaliteetilla). Nyt olisin tarvinnut luottokorttia kun aikeena on tilata SVS:n subbari ulkomaisesta nettikaupasta. Laitoin hakemuksen visa-kortista luottokuntaan - ilman luotto-ominaisuutta ihan pelkkänä maksukorttina. Tänään sitten tuli päätös, etteivät sitten myönnä tälle velattomalle, luottohäiriömerkinnättömälle opiskelujen ohessa työssäkäyvälle omistusasujalle kyseistä korttia.

Ymmärrän kyllä, että se tietokoneohjelmanpätkä joka noita hakemuksia seuloo on takertunut siihen opiskelijan vuositulo-kohtaan, mutta silti jotenkin tuntuu koomiselta tämä tilanne kun itse tietää vähän paremmin omien raha-asioidensa todellisen laidan. Aivan sama, laitetaan sitten Nordea Rahoitukselle viestiä ja Masteri tilaukseen. Saapahan vielä Check-In -asiakkaana hiukkasen halvennustakin kortista.

(*) En laske auton leasing-sopimusta tässä tapauksessa luotoksi. :)

9 kommenttia:

pni kirjoitti...

Ennen opiskeluja mulla oli Visa. Lopetin sen opiskeluiden ajaksi, koska ajattelin sen olevan ekonomisesti järkevää.

Opiskeluiden aikana sain usein mainoksia Visan hankkimiseksi. En kuitenkaan sortunut.

Kun sitten valmistuin ja olin jo työelämässä (vakiduuni, kk-palkka, ei velkaa) päätin hankkia taas luottokortin. Mutta, en saanutkaan enää Visaa.

Ehkä ne suuttuivat siitä kun en opiskeluaikoina ylivelkauttanut itseäni.

Arokettu kirjoitti...

NO, hö :(

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Totta, eihän ajallaan ilman korkoja maksavat ole kannattavia asiakkaita... Olisikohan pitänyt valehdella itselleen vähän velkaa hakemukseen? :D

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä opiskelija-visa pitäisi irrota, kunhan vain on 70-80 ov:a (pankista riippuen)... Itselläni on tällainen.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Juu, hain vaan suoraan tuota aikuisten visaa sen kummemmin asioihin perehtymättä. Kun piti vaan nopeesti joku kortti saada, mitä voi netissä asioidessa käyttää maksuvälineenä.

Täytyy nyt katsoa mitä tuosta Masterista sanovat. Pitänee sitten tehdä erillinen hakemus opiskelijavisasta jos tuokin tulee bumerangina takaisin.

Miira kirjoitti...

Luottokunta on tosiaan pirullinen. Tuttavani ei taannoin saanut Visaa, vaikka oli vakituinen työpaikka, asunto ja vaikka mitä. Tärppäsi vasta toisella yrityksellä paljon myöhemmin. Master irtoaa helpommin.

Sutte kirjoitti...

Heh, kuulostaapa tutulta! Muutama vuosi sitten tämä vakituisessa työssä käyvä, luottotiedoissa ei häiriöitä, silloin 24-vuotias vuokralla asuva sinkkunainen ei saanut Visaa. Tästä kummastuneena soitin Luottokuntaan. Sieltä sanoivat mulle, että "Niin, sinä varmaan kuvittelet olevasi jo kauhean vanha... Päätökseen ei ole vaikuttaneet vuositulot, vaan se, että olet nuori, naimaton ja asut vuokralla pääkaupunkiseudulla." Jaah... Master on kuiteskin ihan kiva kaveri :)Ja Masterista päätöksen tekee ilmeisesti pankki, ei Luottokunta. Korjaa, jos olen väärässä..

Korttialan ammattilainen kirjoitti...

Mastercard ja Visa ovat molemmat Luottokunnan palveluita, mutta Masterin myöntämispäätöksen jotkut pankit saavat tehdä.
Epäilisin kuitenkin, ettei ko. korttia anneta. Olet omistusasuja, eli sinulla on varmasti vielä velkaa asunnosta, eli et ole "velaton", tämä otetaan huomioon kun päätöstä tehdään.

Lisähuomioksi sanoisin, että Visa EI ole pelkkä maksukortti millään muotoa, vaan se on korollinen Luottokortti.
Sellaista Visaa / Masteria ei olekaan, joka ei olisi Luottokortti.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Semantiikka sikseen, tarkoitin kyllä ihan sitä mitä sanoin ja tosiasia nyt vaan oli se, että Visaa ei myönnetty, mutta Masteri tuli heti. Kiitos kuitenkin selvennyksestä. :)