lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Jumalaista lihaa

ja sietääkin olla tuohon hintaan. Kobe-lihan maku oli kyllä vertaansa vailla, selkeästi paras pihvi mitä olen syönyt. Kobea ei tule missään nimessä paistaa kypsäksi asti ja mediumkin on jo siinä rajoilla. Itse lähinnä käytin lihan erittäin kuumalla pannulla (valurautaa sen olla pitää!) ja jätin sen ihan rehellisesti raa'aksi sisältä. Lihan koostumus oli jotain unenomaista ja se antoi hyvää perspektiiviä termille "suussa sulava". Erityisen korkea rasvapitoisuus teki pihvistä todella mehevän ja herkullisen ja muutenkin koko lihanpala oli aivan omaa luokkaansa. Parasta lihaa mitä olen syönyt, mutta tuskin tulen toiste hankkineeksi. Ei se nyt sentään kymmentä kertaa parempaa ollut kuin normaali sisäfile, vaikka hintaluokka siihen suuntaan vihjailisikin.

Unohtumaton elämys ja ehdottomasti kokemisen arvoinen kaikille kulinaristeille. Elämässä pitää olla pituuden ohella myös hieman leveyttä, että siitä nauttii.

Ei kommentteja: