torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Päivän ärsytys

Voin nyt varmaan samaistua hyvin niihin anonyymeihin, jotka nitisevät omasta elitistisyydestäni, materialismista ja narsistisuudestani, sillä olen löytänyt blogin, joka aiheuttaa minussa ihan samoja viboja: Mitä mies haluaa.

Epämiellyttävintä on ehkäpä asiaton, turha ja jatkuva (1, 2, 3) naljailu kanssablogaajia kohtaan. Ymmärrän myös herran mieltymyksen erilaisiin tuoksuihin, mutta jos ne kiinnostaa niin kannattaa mielummin lueskella vaikka PereDePierreä tai Basenotesia. Ensiksi mainitun yksityishenkilön maku kun tuntuu olevan hämmästyttävän samanlainen suomenruotsalaiseen kanssablogaajaansa nähden ainakin Diorin kohdalla:

Alfie:
Muistan nuuhkaisseeni tavallista Dior Hommea laivalla keväällä 2006 ja se oli rakkautta ensi nuuhkaisulla! Tätä parempaa tuoksua ei teatteri- tai iltajuhlakäyttöön löydy: miehekästä myskiä jonka seassa on kuitenkin tupakkaa, iiristä ja jotain pehmeää mitä en tunne.
Pere:
Created in 2005 by Olivier Polge, DH opens with a cold, grey iris note. I fell in love at first sniff...but just as quickly as it comes, it disappears to leave a rather warm, sweet, ambery tobacco-like scent.
Itse myönnän maalaisuuteni tunnustamalla, etten osaisi todellakaan yhdistää kurjenniekan tuoksua aivoissani kyseiseen kukkaan vaikka sokkona tuoksuttelisin pientä purkkia, jossa olisi pelkkiä iiriksen terälehtiä.

Kaikista eniten kuitenkin häiritsee rivien välistä siintävä patriarkaalisuus ja alentava suhtautuminen naisiin:
Mitä vanhojen leffojen hyville naisille on tapahtunut? Siis niille jotka kokkasivat aviomiehilleen, eivät kitisseet naisten lasikatoista ja käyneet tyttöjen illoissa syömässä dippikastikkeessa uitettuja porkkanoita koristetyynyillä istuen.
Perjantainen promotyttö soitti hukanneensa kaulakorunsa sänkyyni ja totesi että on "parempi löytää se". Johan on uhkailevaa ja komentelevaa touhua pieneltä neidiltä.
Victoria "Vickan" Tolstoy. Nainen on ilmeisesti ruotsalainen jazz-muusikko, mutta olkoot vaikka nokian insinööri niin tässä on Nainen makuuni. Ikää on kohta 35 vuotta, mutta ei haittaisi yhtään. Voin kuvitella että hän laittaisi aamiaiseksi mansikoita ja vohveleita jotka tarjoilisi leveän hymyn kanssa. Grr.
En tiedä millainen mies tällä isohkolla naisella oli, mutta jutuista ja olemuksesta päätellen varmaan parmepi kuin mitä ansaitsisi.
No, tarkoitus ei kuitenkaan ole pahoittaa kenenkään mieltä niin jatketaan asiallisemmalla linjalla eikä oteta kantaa toisten kirjoituksiin. Tosin jos olisin nainen ja ottaisin kantaa miesten juttuihin ja tekoihin niin tällaista ei varmaankaan tapahtuisi.


Mitäköhän pahaa naiset ovat tälle korkeasti koulutetulle, pitkälle, komealle ja varakkaalle miehelle tehneet?

No, oli miten oli, Dave Chappelle ehkä parhaiten vastaa blogin otsikon esittämään kysymykseen: mitä miehet haluavat?

10 kommenttia:

annareetta kirjoitti...

no periaatteessa sultahan vois ton perusteella kysyä, että mitä pahaa naistesi ja tuntemien naistesi poikaystävät ovat sinulle tehneet, että otat oikeuden asettaa itsesi kerta toisensa jälkeen heitä paremmalle jalustalle ja arvostella heitä?

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Jos kyse on tästä puolalaisjutusta, niin en ole koskaan edes tavannut henkilöä, johon viittaat ja kyse on vain ja ainoastaan siitä, miten hän naistaan kohtelee. Ei niinkään minun henkilökohtaisesta suhteestani siihen mieheen.

Naisen kertoman perusteella olen tämän mielikuvan hänestä luonut. Tätä vasten peilattuna tapa, jolla tätä yhtä naista kohtelemme kestää mielestäni kriittisemmänkin vertailun.

Yksi satunnainen maininta tämän lisäksi kaverin kaverista, jota satun pitämään epämiellyttävänä ihmisenä ja joka ihan selkeästi kvantitatiivisesti mitattuna elää tyttöystävänsä rahoilla puhuu omasta puolestaan.

Mitä esimerkiksi exän nykyiseen tulee, niin en ole koskaan väittänyt häntä huonommaksi. Erilainen vain ja paremmin hänelle sopiva.

Jos nyt on vielä muita tapauksia, niin kerro toki. Nuo nyt tuli mieleen nopeasti muiden poikaystävistä mitä muistan käsitelleeni.

SannaSaatana kirjoitti...

Kiitos mahtavasta linkkivinkistä! Päivä parani kertaheitolla!

annareetta kirjoitti...

niin no ehkäpä siinä noi sit oli, mutta siitäpä hyppäämmekin seuraavaan kysymykseen; miten sä voit samaan aikaan heittää sellaisia juttuja, joissa mielelläs tarjoat leffat ja ruoat ja hienot viinit ja ties mitä maailman ympäri kahdessa tunnissa-matkoja ja haukkua, että joku elää jonkun siivellä? eikö mielessäsi ole käynyt, että joku saattaisi nauttia tarjoamisesta yhtä paljon kuin sinä vai oletko kenties sittenkin pohjimmiltasi sellainen, joka hankkii/yrittää hankkia jonkinlaista valtaa toiseen ihmiseen tarjoamalla juttuja ja myöhemmin, kun kaikki on jo nussittu paskaks voit hyvillä mielin katkeroida, kuinka paljon rahaa käytit siihen ja siihen ja kuinka sinä olet uhri. ei ihme, ettei nykyään tykätä tarjoajista, koska valtaosa on sellaisia.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Jos tämä nainen ottaa asiakseen ilmoittaa minulle siitä, että toinen elää siivellä ja että kuinka paljon rahaa taas meni siihen-ja-siihen miehen juttuun ja käy selväksi, että mies on taloudellinen rasite puhutaan mielestäni hieman eri asiasta kuin silloin, kun rahankäyttö ei varsinaisesti juurikaan lisäänny tai rahamäärät, mitä ihmissuhteeseen uppoaa eivät ole merkityksellisiä maksajan pankkitilillä.

Jos nauttii tarjoamisesta, niin se pitää kuitenkin tehdä oman taloustilanteen ehdoilla. Jos asia rasittaa rahallisesti tai henkisesti niin paljon, että puolitutulle pitää asiasta humalassa avautua, niin sanoisin etteivät nämä asiat ole vertailukelpoisia ja täten argumentointisi ontuu hieman.

emmi2410 kirjoitti...

Mä meinasin, että ainoastaan kiitän linkkivinkistä, koska välillä on piristävää lukea tollasten tajuttomien ihmisten blogeja (jos se nyt oikeesti on lainkaan tuollainen), mutta koska tässä sun kommenttiboksissaq tää koko juttu käänty sun haukkumiseksi, mun on pakko vielä sanoa, että vaikka snobius on lähinnä ärsyttävä jotkut henkilöt osaavat olla sellaisia varsin charmantista. Kyseinen heppu tosin sai minut, ei oikeastaan edes raivonpartaalle, vain lähinnä vain hieman huvittuneena hämmästelemään, miten tuollaisia ihmisiä voi olla, jos onkaan.

Jännää oli että mielestäni myös kaikki kirjotteja bello de jourit, olivat aika hirveitä tapauksia. Toisaalta minä en arvostakaan ihmisissä sellaisia piirteitä kuin ylimielisyys ja mitä niitä nyt oli.

Mutta olipahan taas lukukokemus.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mies haluaa -blogin kirjoittajan (ja myös tämänkin blogin lukijoiden) pitäisi lukaista Henry Laasasen kirja "Naisten seksuaalinen valta". En ole itse kirjaa lukenut, vain haastattelun kirjoittajasta.

(mitä mies haluaa -blogiin kommettaja jättääkseen pitää näemmä olla jonkin moinen tunnus. muuten olisin liittänyt linkin sinnekin...) :)

http://www.multikustannus.fi/Products.asp?document_id=201

Anonyymi kirjoitti...

ja aiheesta löytyy myös blogi

http://nsvalta.blogspot.com/

annareetta kirjoitti...

no mut sittenhän ei ole kyse mistään muusta kuin jostain superundulaatista ämmästä, joka itse on valinnut rahoittavansa jonkun elämää. ziisus mitä jengiä..

PartyFlickan kirjoitti...

Kiitos :)