lauantaina, syyskuuta 27, 2008

550km

Olen viela hengissa kolmen paivan moottoripyorakuurin jaljilta. Hienoja maisemia ja kun saari on luonnostaan vuoristoinen, ei suoria tienpatkia valtateita lukuunotaamatta juuri loydy.

Harvinaisen mukavaa ja meditatiivista toimintaa.

Seuraavaksi seuraa kuitenkin viihteellinen tata en uskonut osaavani sanoa espanjaksi -osio:

1) Selittaa Suomen A1, A- ja Iso-A -ajokorttisysteemia.

No, on niita rehellisyyden nimissa muutama muukin, mutta ottaen huomioon, etta tuon selittaminen kattavasti suomeksikin on jokseenkin haasteellista, niin kohtalaisen puolivillaisilla espanjanopinnoilla tuota voi oikeasti pitaa jo saavutuksena. Ainakin onnistuin yllattamaan itseni kun koko muukin pyoranvuokraus meni sujuvasti itselle kohtuullisen vieraalla kielella.

Toissapaivana tuli myos jarjestettya hostellilla pienet bileet kuudelle saksalaiselle. (niin, vaihdoin mukavan uima-altaallisen hotellin kuppaiseen hostelliin koska taalla kuitenkin tapaa paljon mukavempia ihmisia). Hostellilla oli matkaversio Scrabblesta ja tuli sitten askarreltua viesti pelilaudalle hieman saantoja soveltaen, kuitenkin aika pelinomaisesti sanat "hostel, party, tonight, tequila, cerveza, cuba libre, mojitos, ron" ja viesti otettiin positiivisesti vastaan ja vaikkei nyt koko yota kukuttukaan, oli varsin mukavaa loppuillasta istua hostellin (ja naapurin) katolla ja katsella tahtia. Onnistuin myos tekemaan yhden seurueen miehista erittain mustasukkaiseksi ja han reagoi tilanteeseen hyvin samalla tavalla kuin itse olisin tehnyt viela pari vuotta sitten. Syyta ei olisi ollut muuta kuin tyttoystavansa osoittama, ainakin omasta puolestani ehdottoman suurilta osin platoninen kiinnostus minua kohtaan. No, mitapa kotibileet olisivat ilman pienta draamaa ja kivempaa se on etta tallaisessa tilanteessa on ihmisia ymparilla. Hittoako siella ilmastoidussa hotellihuoneessa merinakoalalla ja ilmastoinnilla olisi yksin tehnyt... Sulkeutunut huoneeseen viikoksi parin kirjan ja viinikorillisen kanssa.

Viela pitaa miettia etta miten sita selviaisi lentokentalle maanantaiaamuna varhain. ainahan ne taksit kulkee, vaikka Romaniassa tulikin vastaavassa tilanteessa liva kylma hiki paalle kun takseja ei juuri ollutkaan liikenteessa.

Ymmartaisivatkohan autovuokraamossa, etta teen heille varsinaisesti palveluksen jos haen sunnuntai-iltana auton ja kuljetan sen veloituksetta lentokentalle... :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Selitä espanjaksi ni varmasti ymmärtävät!

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Se olisi jo mennyt osastoon asioita joita en edes viitsi yrittää selittää espanjaksi. Helpommaksi tuli maksaa se 26e taksista aamulla. :)