maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Avautuminen

Kommenttien kirjoittajilla lienee omat tarkoitusperänsä. Jos anonyymejä paskanheittäjiä kohtelisi kuin sivistysvaltiot ennen vanhaan terroristeja niin heidän teoistaan ja mielipiteistään ei pitäisi piitata laisinkaan ja jättää ne vain omaan arvottomuuteensa. Vaikka mieluisampihan etenkin itselle olisi nykyinen malli, jossa ne voisi vangita anonyymisti jonnekin kaukaiseen vankilaan ja sitten hakata tajuttomaksi suolaliemessä uitetulla siannahkavyöllä.

Mutta jos nyt edes koettaisi ymmärtää että mitä he tahtovat ja listata mahdollisia tarkoitusperiä...

a) anonyymi haluaa pahoittaa kirjoittajan mielen
Tämä nyt lienee itsestäänselvää. En tosin ihmettelisi yhtään vaikka ne ihmisyyden lietelanta-altaat kuvittelisivatkin mielestänsä antavansa rakentavaa palautetta joka vain tulkitaan väärin vastaanottajan päässä.

b) anonyymi haluaa kirjoittajan muuttavan käyttäytymistään
Jos kommentille hakee jotain syvempää merkitystä niin varmaankin taustalla on tahto muokata kirjoittajan käytöstä omasta mielestä parempaan tai tarkemmin ottaen moraalisempaan suuntaan. Koska moralisoidessaan se laamanaamainen geenipankin roskalaina kuitenkin asettaa itsensä auttamatta kommentoitavan yläpuolelle. En kuitenkaan näkisi tätä millään tavalla tehokkaaksi vaikutuskanavaksi ja jos jotain haluaa niin sen voisi sanoa ihan suoraan. Esimerkiksi "Minusta olisi mukavampi lukea vähemmän ihmissuhdeasioistasi ja nähdä enemmän kamerakännykällä otettuja kuvia polvitaipeesta rypistyneistä farkuistasi".

c) anonyymi haluaa lukea asioita jostain muusta asiasta kuin siitä mistä blogissa kirjoitellaan
Veikkaisin että netistä löytyisi ihan valmiiksi lukijalle mieluisampaa sisältöä ja jonkun blogin asiasisällön lopullinen muuttaminen olisi huomattavasti vaikeampaa kuin alkujaan soveliaan blogin löytäminen. Täällä ei kirjoittele kuusitoistavuotias uskontonsa tähden pihtaava neitsyt enkä sellaiseksi muutu vaikka kuinka toistelisitte itsestäänselvyyksiä tai henkilökohtaisia loukkauksia perustuen niihin elämäni osa-alueisiin joista armollisesti olen päätynyt iloksenne kirjoittamaan.

Ja vaikka itsekin olen karvaamman kautta oppinut ettei muiden tappeluihin kannata mennä väliin niin toisinaan silti ihmetyttää lukijoiden välinpitämättömyys. Luulisi, että niiden useamman sadan päivittäisen uniikin kävijän joukosta löytyisi myös ihmisiä, jotka eivät vaan tyytyisi seuraamaan tapahtuvaa laiskasti sivusta vaan osoittaisivat edes niissä räikeimmissä henkilökohtaisissa hyökkäyksissä jonkinlaista selkärankaa ja asettuisivat edes jotenkin puolustelevalle kannalle vaikkei hyökkäyksen kohdetta henkilökohtaisesti tuntisikaan. Tai edes ilmaisisivat sympatiaansa tai erimielisyyttään. Hyvällä ryhmäkurilla kun ennenkin on pidetty luonnevikaiset kilipää-ääliöt ruodussa.

Viikonlopunkin aikana on tapahtunut vaikka mitä niin Fantasian kuin tämän asuinkumppaninkin kanssa mutta taidan jättää avautumisen niille läheisille ihmisille, jotka oikeasti välittävät. Kun ei minua kiinnosta mielestään minua parempien ihmisten mielipiteet elämästäni.

8 kommenttia:

turisti kirjoitti...

"Vaikka mieluisampihan etenkin itselle olisi nykyinen malli, jossa ne voisi vangita anonyymisti jonnekin kaukaiseen vankilaan ja sitten hakata tajuttomaksi suolaliemessä uitetulla siannahkavyöllä."

KANNATETAAN!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hejj, sulla on myös ihania, kannustavia lukijoita, jotka rakastaa sua.
(okei, riippuu ehkä hieman miten komee oot livenä mut kuitenki) <3

Tiina kirjoitti...

Se on jännä juttu, että kaikki ikävät ja epärakentavasti negatiiviset kommentit tulee lähes poikkeuksetta anonyymi-nimiseltä henkilöltä. (Tietty kaikki anonyymit ei ole inhottavia, kuten kommentoija yllä todistaa).

Mä olen joskus yrittänyt mennä ns. väliin kun joku anonyymi on tölvinyt blogin kirjoittajaa, mutta siinä saa itsekin nenilleen aina. Ja kommentit on sitä luokkaa, että hei tosi söpöä kun yrität puolustaa [henkilöä] mutta kyllä se osaa itsekin puolustaa itseään.

Mutta älä nyt lannistu. Ja ainahan anonyymin kommentoinnin voi estää. Jos joku ei-bloggerinkäyttäjä haluaa sulle kommentoida, niin ei ole kauhea vaiva tehdä itselleen tunnuksia.

Naislukija kirjoitti...

Kirjoituksesi on viisas ja kaunis ja minun omatuntoni alkoi ainakin soimata. Kirjoitin joskus että olet ihan koiranpentu. Anteeksi jos loukkasin.

anonyymi #47 kirjoitti...

Ehkä anonyymi ei halua sinun muuttavan käyttäytymistäsi, mutta saavan vaikka toisenkin näkökulman asiaan. Asiat harvoin ovat m/v vaan jotain miljoonanteen potenssiin tai jotain.

Ja ehkä anonyymilla on omat syynsä kirjoittaa anonyyminä...

Mutta kiitos "kivoista" ja väkivaltaisista mielikuvista! Olisit voinut tietysti ihan kauniistikin pyytää, niin ainakin tämä anonyymi olisi jättänyt sinut rauhaan ;-D

Kaikeasta huolimatta, onnea valitsemallasi tiellä!

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Naislukija: Hei, sun ei todellakaan tarvi olla pahoillasi siitä. Se ei todellakaan ollut mitenkään sattuva kommentti, joten turhia murehdit. :) Kaikki okei. :)

#47: Sun kommenttisi ovat kyllä tervetulleita. Keskustelet ihan oikeasti asioista, laitat itseäsikin likoon ja et lauo typeriä arvioita minun persoonastani. Ja voin sen kaljan kyllä tarjota niistä sun oikeaan osuneista ennusteista jos vaan samaan paikkaan satutaan joskus. :)

Anonyymi kirjoitti...

Musta ois hauska kuulla miks sä kirjotat blogia esim. ihan vanhanaikaisen päiväkirjan sijaan. Ihan siis mielenkiinnosta, en arvostellakseni. Kirjoitat nimittäin välillä sen verran provosoivista aiheista ja joskus myös sen verran provosoivasti että et kai säkään ihan tosissas pelkästään positiivista ja kannustavaa palautetta odota? (Ne täysin ala-arvoiset kommentit voikin sitten jättää omaan arvoonsa.)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Hmm, katsotaan riittäisikö tuosta aihetta ihan omaksi postauksekseen...