tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Loma lähenee

Enää kaksi työpäivää, sitten saa lomailla palkallista lomaa vajaan kuukauden. Tuntuu mukavalta.

Kelataanpa kuitenkin hieman ajassa taaksepäin ja viihdytetään lukijoita tylsillä kertomuksilla bloginpitäjän viikonlopusta. Kuten edellisestä postauksesta voinee päätellä, oli lauantai-ilta varsin kostea ja siten myös mukava. Töiden jälkeen pienimuotoiseen blogimiittiin ja kun ruuat oli syöty niin jouduin jättämään blogitutut ja lähtemään pitämään seuraa ulkopaikkakuntalaiselle kaverilleni, joka sattui olemaan Helsingissä. Hän kun ei koskaan ollut Luxissa käynyt niin suuntasimme sinne sitten, mutta oikeastaan koko ilta meni lämmitetyllä terassilla jutellessa ja kaupunkia verhoavaa usvaa katsellessa. Kaveri hotelliinsa, minä kävellen kotiini.

Sunnuntai menikin sitten hieman krapulaisemmissa tunnelmissa ja puolenpäivän aikaan lähdimme terassin kautta futistreeneihin. Lähinnä potkimme palloa ja minä join kylmälaukussani ollutta kokista muiden keskittyessä keskiolueen. Puolentoista tunnin potkimisen ja hölkkäilyn jälkeen sitten päätimme lähteä kaverin luokse grillailemaan ja saunomaan. Ei tullut siis helluntaiheilaa, mutta sen vaihto saunaan kavereiden kanssa ei todellakaan harmita. Illaksi sitten kotiin ja upean ukkosmyrskyn seuraamista kotisohvalta kaakaokupillisen kanssa. Silkkaa parhautta.

Maanantai, töitä.
Tiistai, töitä.
Keskiviikko, töitä.
Torstai, töitä.
Perjantai, loma ja savuttomuus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia läsnäolostasi! Itselläni ilta kangistui jo varhain kotimatkaan. Mutta seuraavalla kerralla ei ole töitä ja sitten repäistään kunnolla.

Viinitietäjälle kysymys. Olen ostanut Valpolicellan viinitilalta silloin erinomaiselta maistuneen Luganan nimeltään Il Sestante - tai miten päin nimet ikinä ovatkaan. Mitkäs ovat mielipiteesi kyseisestä viinistä? Onkohan maku kärsinyt siitä, etten ole säilyttänyt pulloa kylmässä viimeisenä neljänä vuotena, joina se luonani on majaillut. Pullo on siis korkkaamaton. Odottamassa jotakin erittäin tärkeää hetkeä. Ja toinen perään. Vuokranantajamme lykkäsi meille maaliskuussa joululahjaksi (älkää kysykö) Domaine de Piaugier, Sablet-punkun. Onkohan moinen mistään kotoisin?

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Domaine de Piaugier on sellainen semitunnettu eteläisen Rhonen viinituottaja, eli ihan kohtuullista viiniä varmastikin, ei mitään kallista huipputuotetta, mutta oletettavasti hyvää. :) Monet ovat sitä mieltä että parhaan hinta-laatusuhteen omaavat viinit tulevat juuri Etelä-Rhonesta kun markkinahype ei ole nostanut hintoja pilviin.

Kuulemma mukaan Piaugierin tuotteet hyötyvät muutaman vuoden pullokypsytyksestä, mutta enpä ole maistanut joten en sen tarkemmin osaa sanoa. Yleensä nuo etelä-Rhonen viinit ovat hieman "miehekkäämpiä" kuin vaikka hienostuneet Bordeauxin pullotteet, eli vähän tiukempia, tanniinisempia ja voimakkaampia, mutta tuottajia on niin paljon erilaisia, että vaikea sanoa juuri tuosta mitään. :)

Toivottavasti Italialaisesi on vielä kunnossa. Liian kuumassa viini pilaantuu hyvinkin nopeasti (auto kesäpäivänä), mutta huoneenlämmössä viinit kyllä yleensä säilyvät ihan kohtalaisesti kunhan niitä vaan säilyttää kyljellään ettei korkki pääse kuivumaan. Tietenkin riippuu keneltä asiaa kysyy, mutta itse säilyttelin ihan kokeilumielessä Vina albalin gran reserva -95 -viiniä kolmisen vuotta huoneenlämmössä ja oli se senkin jälkeen vielä ihan hyvässä kunnossa. Kaapissa pimeässä ja kyljellään säilytettynä siis. Suuret lämpötilanvaihtelut ovat sinällään viinille vaarallisempia kuin pelkkä huoneenlämmössä oleminen.

Mutta ainoa keino todeta mahdollinen viallisuus on korkata se ja maistaa. :) Tuskin se tuosta enää paranee, joten nauti vaan.