lauantaina, heinäkuuta 18, 2009

/me hääräilee keittiössä

Yksi loman lempipuuhista on tietysti kokkaileminen ja muut ruuan valmistukseen liittyvät aktiviteetit. Joka aamu on tuoretta leipää (No knead bread on vaivatonta ja hyvää) ja päiväksi tai illaksi sitten voikin suunnitella mitä mieleen nyt sattuukin juolahtamaan. Eilen väsäsin sushia ja kun aikaa on ylettömästi, voi ragùakin hauduttaa reilusti puoli vuorokautta. Makkaran seuraksi saa soijalesitiinistä ja sinappijauheesta varsin kuohkeaa sinappivaahtoa. Paahdetusta ruisleivästä saa maut liotettua hyvin vesitilkkaan. Kotitekoinen mansikkajäätelö onnistuu ilman nestetyppeä tai kuivajäätä, mutta ei ole läheskään yhtä hauskaa.

Ehkäpä suosikkina on kuitenkin silti ihan perussalaatti, höystettynä paahdetuilla auringonkukan- tai pinjansiemenillä sekä kananrinnalla. Kastikkeeksi hieman balsamicoa ja oliiviöljyä, yrttejä ja luraus sitruunamehua. Sitä voisi syödä aika pitkään kyllästymättä ja variaatiota saa esimerkiksi kanaa maustamalla.

Tai oikeastaan voisin elää pelkällä vesimelonillakin.

Mikäköhän olisi sellaista tolkuttomasti aikaa ja vaivaa vievää, mutta kaiken sen arvoista ruokaa? Ideoita?

4 kommenttia:

karkumatka kirjoitti...

Laitoin sulle privana sipulikeiton, jossa menee semmoiset kuutisen tuntia. Huolellista karamellisointia, sano :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Ah, keitto vastakkaisen sukupuolen tyrmäämiseen! Eihän niitä sovi kaikille kertoa. ;)

Maggara kirjoitti...

Puolalainen bigos ainakin vie aikaa tolkuttomasti, vaivasta en tiedä. Kerran olen maistanut 5 päivää vanhaa bigosta ja se kyllä oli maistuvaa. Ehkä paremminkin loppukesän ja syksyn ruoka.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Hmm... ainakin aikaa saa menemään jos valmistaa hapankaalista lähtien kaiken itse. :)

Ja voisihan tuon varjolla tehdä tikusta asiaa ja... No. Täytyy katsoa.