sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Kotona taas

Pitänee varmaan aloittaa perjantaista, tarkemmin sanottuna kyseisestä aamupäivästä. En nimittäin mitenkään tietoisesti ole hakeutunut viimeaikoina Sakun seuraan, mutta hän sitten bongasi minut koneeni ääreltä, hiipi huomaamatta luokseni ja havahduin siihen kun hän otti helläsi käsivarrestani kiinni. Vilkaisin häneen ja muistin taas vaihteeksi, että miksi häntä olenkaan iltaisin ja aamuisin ajatuksissani vierelleni sijoittanut. Ilahduin tietenkin, mutta vaikka näimme vain parin minuutin ajan niin puolet Tallinnassaoloajasta meni sitten kuitenkin sellaiseen typerään ihastuneeseen haikailuun. Kyllähän te tiedätte.

Mutta illalla piti tosiaan teeskennellä viiniasiantuntijaa hieman vajaalle kolmellekymmenelle henkilölle, luennoida hieman viinimaistelun psykologiasta ja käydä läpi muutaman punaviinin kanssa oikeaa maistelutekniikkaa. Hyvin meni, pientä häslinkiä tietenkin oli kun Viking Line ei ollut varannut riittävästi laseja ja myös viinien konferenssitiloihin saamisessa oli hieman ongelmia, mutta kaikki ratkesi erittäin joustavasti ja nopeasti. Viking Linelle erinomaiset pisteet palvelusta, vaikka puitteet eivät parhaat mahdolliset ehkä olleetkaan. Mutta itse olin tyytyväinen illan ohjelmaan ja kuulijatkin vaikuttivat olevan innoissaan mukana ja jopa hyvää keskustelua ja kysymyksiä syntyi illan mittaan. Ja yllätin itsenikin osaamalla vastata kaikkiin esitettyihin kysymyksiin.



Lauantaina sitten oli vuorossa pari tastingia eri vinoteekeissa (Negossiant ja Gloria) ja yö vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevassa Barons-hotellissa. Varsin mukavaa kaikin puolin, joskin siinä parisängyssä olisi ollut hyvin tilaa vielä jollekulle toiselle. En kuitenkaan edes yrittänyt virolaista naiskauneutta mukaani houkutella, vaikka oivassa Depeche Mode -teemabaarissa tulikin käytyä silkasta käymisen ilosta ja aikani kuluksi tuli jonkin verran sanojakin vaihdettua muutaman paikallisen neitokaisen kanssa.



Tuntuu muuten siltä, että missä tahansa käynkin - olkoon se sitten Tallinna tai Tampere - niin siellä on paremmannäköisiä naisia kuin Helsingissä. Ehkäpä sitä vaan kulkee silmät enemmän auki kun on turistina liikkeellä. Arkikaihi iskee myös siihen silmään.

Tänään ehdittiin käydä vielä yhdessa tastingissa jokseenkin mielikuvituksettomasti nimetyssä, mutta äärimmäisen tunnelmallisessa ja viihtyisässä In Vino Veritas -vinoteekissä. Viikonlopun saldona 18 maisteltua viiniä ja ei voi kuin hattua nostaa ammattilaisille, jotka ammattinsa puolesta maistelevat pahimmillaan jopa satoja viinejä päivässä-parissa.

Mahtava reissu. Vanhan kaupungin kadut ja pienet kahvilat ovat tosin haikailevalle ihmiselle jokseenkin ikäviä paikkoja, mutta kaunis auringonpaiste yhdistettynä kirpeään ilmaan viihdyttivät yksinäistäkin kulkijaa. Vaikka olisinkin mielummin kietaissut kylmässä väristelevÄH

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai kiitti :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Yritätkö muka väittää, ettei vieraassa paikassa kiinnitä paljon enemmän huomiota esimerkiksi arkkitehtuuriin ja pienten kujien ulkonäköön?

Arkena kun ei vaan kulje silmät auki. :)

Anonyymi kirjoitti...

Totta, mutta kyllä komea mies on komea paikasta riippumatta :) Tai sitten itse vaan kävelen kaupungilla koko ajan haku päällä :D

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Kaipa minä voin tässä kuitenkin vielä todeta tasoituksen vuoksi, että on pääkaupungissakin paljon kauniita naisia. :) Mutta itse tunnun kulkevan aina kaupungilla laput silmillä ja kiireellä jonnekin. Ei jää aikaa silmäpeliin tai rakennusten kylkien tarkasteluun kun on mukamas hirveä hoppu jonnekin. (Note to self: lähde 5min aiemmin töihin)

Kalliossa kyllä tulee välillä vaihdeltua katseita ja hymyjä kadulla, mutta täällä yleensä onkin enemmän aikaa. Harvoin sitä kiireessä kauppaan lähtee tai kotiinsa palaa. Et tulkaa kaikki nätit naiset hengailemaan Hesarille niin mielipide muuttuu varmasti nopeasti! :D Voin tarjota lämmintä kaakaota jos tulee vilu odotellessa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vieraassa kaupungissa minulla tulee ainakin tuijotettua jotenkin intesiivisemmin ihmisiä. Koti kaupunki kun on suht pieni (ainakin Helsinkiläisten näkökulmasta) tunnistaa porukkaa aika taitavasti... Täällä kun pyörii baarissa, törmää heti tuttuihin. Vieraalla paikka kunnalla yöelämässä sitten tihrustin kaikkia pirun tarkkaan, ehkä alitajuisesti odotin niitä tuttuja tai sitten olen vain niin paljon uteliamaapi ja rohkeampi muualla silmäilemaan porukkaa, kun ihmisiä vähemmän tuntee.

Ehkä johtuu kellon ajasta tai jostain ihan muusta, mutta ajtukset eivät nyt tule haluamallani tavalla ulos näppäimistölle. Mutta ehkä joku ymmärsi pointin.