maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Etikettivirhe

Tiedetään, Crêpes Suzette pitäisi liekittää Grand Marnierilla eikä Cointreaulla, mutta koittakaa nyt vaan elää minun kanssani.

***

Mutta asiasta toiseen. Pohdin tässä hieman, että olenko liian kiltti - tai lähinnä liian kunnioittava - ihmissuhteissa? Onko nykyään tapana hedonistisesti olla välittämättä toisen sosiaalisesta statuksesta ja räikeästi flirttailla ja pyrkiä varattujen henkilöiden kainaloon? Olisiko asiani nyt toisin jos en silkasta kunnioituksesta toisen parisuhdetta kohtaan olisi vastentahtoisesti pitäytynyt taka-alalla ja jättänyt paria taistelemaan omia taisteluitaan?

Jossittelu sinällään on turhaa, mutta mietinpä vaan tulevaisuutta ajatellen, että pitäisikö sitä ruveta suhtautumaan varattujen naisten miehiin ihan oikeasti vain hidasteina eikä esteinä? Tällä hetkellä en haluaisi ajatella itseäni sellaisena, mutta toisaalta jos niin toimimalla voisi saada sen mitä haluaa, niin...

Äh. Kuitenkin tuntisin olevani huono ihminen jos riistäisin jonkun toisen naisen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Onko nykyään tapana hedonistisesti olla välittämättä toisen sosiaalisesta statuksesta ja räikeästi flirttailla ja pyrkiä varattujen henkilöiden kainaloon?"

öööh... no ei ole. mistä keksit tämän?
ja muuten.. et sä voi kenenkään naista riistä. riistoa, jos joku haluaa olla kanssasi??
eikä hän ollut "sen miehen nainen" anyway...
äääh.. sori ärsytti vähän nyt.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Hih, myönnettäköön että esitin asiani ehkä hieman kärjistetysti. :)

Moraalisessa mielessä vain pohdiskelin, että onko se sinkun velvollisuus olla yrittämättä varattua vai varatun velvollisuus olla lähtemättä mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tietysti kaikki vierittää vastuun ja velvollisuudet muille, niin maailmasta tulee varmasti kivempi paikka! Myös sinulle. ;)

Ja, jos ei ole todistettavasti vastuussa jostakin, niin ei kannata turhaan yrittääkään käyttäytyä vastuullisesti.

Aina vaan yli sieltä, missä aita on matalin! Ja, naapurin omenapuusta syödään heti, kun naapurin silmä välttää.

Eiku...

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Merry: Aita kyllä kannattaa ihan oikeasti ylittää siitä, missä se on matalin. Se nyt vaan on typerää kivuta turhaan. :) Mutta ymmärrän silti pointtisi, joskin tuollainen "mut sehän on varattu, sehän tässä väärin tekee jos on mun kanssa" -asenne on tullut ilmi useammin kuin kerran eri yhteyksissä ja keskusteluissa.

En ole vaan tottunut tekemään asioita muiden kustannuksella.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä se on sinkun velvollisuus olla yrittämättä varattua, käyttääkseni sinun ilmaisuasi.

sitten jos niin vaan tapahtuu, niin eihän vastuu tietenkän ole yksin sinun, eikä onnellista suhdetta niin vaaan rikota.

ja varatun yrittämisestä voi tula sullekin ylimäärästä surua ja säätöä, ihan kun sitä ei olisi tarpeeksi jo kahden vapaan ihmisen välisissä suhteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, se piti vielä sanomani, että jotkut varatut naiset nauttivat siitä, että heistä 'kilpaillaan' ja antavat sellasta puolikiinnostunutta vinkkiä ts. 'kiusaavat' ihailijoitaan, vaikka heillä ei ole todellista aikomusta niinsanotusti vaihtaa miestä.

Sen lisäksi, että noissa peleissä tahraa nuhteettoman sydämensä, niin voi joutua myös eri tavoin nöyryytetyksi.

En suosittelisi.

Plus että: haluaisitko rinnallesi naisen, joka lähtee mahdollisesti toistekin vaihtamaan miestä lennosta?