sunnuntaina, heinäkuuta 19, 2009

Helppo kotitekoinen mansikkajäätelö

Jäätelöstä tuli niin hyvää improvisoiduilla raaka-aineilla, että laitetaanpa tänne resepti.

4 kananmunaa
n. 4dl Flora Vanillaa
2dl tomusokeria
rasiallinen mansikoita

Erottele keltuaiset ja siivilöi tomusokeri keltuaisten sekaan. Sekoita. Vaahdota valkuaiset kovaksi. Vatkaa Creme Vanilla kohtuullisen jäykäksi. Survo mansikat. Vatkaa keltuaistomusokeriin muut ainekset. Valkuaisvaahto kannattanee käännellä sekaan vähän hellävaraisemmin. Pistä seos kelmulla päällystettynä pakkaseen ja käy sekoittamassa puolen tunnin välein.

Jäätelö on parhaimmillaan tuoreeltaan, eli kun koostumus alkaa muistuttaa tarjoilulämpötilassa olevaa jäätelöä (ts. pysyy muodossaan, mutta on helposti lusikoitavissa), on aika iskeä hampaat makeaan.

Jos sinulla on ylimääräistä kuivajäätä, niin pakastimen voi korvata vatkaamalla massaan murskattua CO2:ta. Tällöin jäde valmistuu muutamassa minuutissa. Jos sinulla on ylimääräistä nestetyppeä, oletan että osaat käyttää sitä itsekin. :)

1 kommentti:

MouMou kirjoitti...

Kemiaa opiskeleva (kohta) kandi repesi viimeisessä kappaleessa!:D OIKEIN.