torstaina, elokuuta 30, 2007

Kuullostaa pahalta

Mikä ihmeen voima tai äidinkielellinen instanssi onkaan voinut iskostaa niinkin monen ihmisen sanavarastoon jumalattoman rasittavan ja absoluuttisen väärän KUULLOSTAA -sanan kun he yrittävät puhua siitä, miltä jokin kuulostaa. EI EI EI!

Lopettakaa välittömästi. Se on helpompaa ja nopeampaa kirjoittaa oikein, näppäimistö säästyy ja jännetuppitulehduksen riski vähenee. Puhumattakaan verenpaineeni alenemisesta. Sama pätee yhdyssanoihinkin. Vaikka se spacen hakkaaminen kuulostaakin ihan vitun siistiltä niin jatkuvat ja toistuvat yhdyssanavirheet ovat sellaisia asioita, jotka vähentävät kirjoittajan ihmisarvoa.

Saatana, vituttaa. Ei kai se näy ulospäin?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ei suinkaan näy :D

Meilläpäin se lausutaan "kuullostaa", joten voipi olla ihan murteesta kiinni miten sen kirjoittaa :)

Anonyymi kirjoitti...

No mutta, tämähän "kuullostaa" varsin "hellyyttävältä" avautumiselta. Komppaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa taas noiden bloggaajien touhuilta.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Toisaalla se on taas kuulostaap, mutta tuo näyttää ihan yhtä typerältä muutoin yleis-/kirjakielisessä tekstissä. En hyväksy siis pelkkää murretaustaa syyksi. :)

memyi kirjoitti...

tuota... Tähän tarvii kyllä kommentoida, että en kyllä tajua ollenkaan, että tuollainen juttu voi häiritä elämistä.... Mikäs siinä on niin kamalaa, sehän on vaan kirjainjono, ja jokainen kuitenkin ymmärtää mistä on kyse? Täytyypi myöntää, että mulla itellä varmasti löytyy kirjoituksista tuo kahdella ällällä, enkä koe sitä suurimmaksi heikkoudekseni=D

Piti nyt vaan päästä tää sanomaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä harmittavalta kuullostaa sana 'koittaa' tarkoitettaessa koettaa-sanaa. 'Aamu koittaa' mutta 'hän koettaa saada unta'.

Miira kirjoitti...

Entäs sitten "piirrustus"? Tai toisenlainen yhdyssanavirhe: "kokoajan"? Kamalaa, kun jopa fiksuina pitämän, koulutetut ihmiset kirjoittavat näin!

Jep, kuullllostaa ihan helvetin pahalta.

Elisa kirjoitti...

Lähinnä tulee mieleen sipulien kuullottaminen. Olen samaa mieltä bloggaajan kanssa. Ei se oikeinkirjoitus ole vaikea asia. Älkää kirjoittako väärin! Sillä sipuli (kuullotettu).

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Vituttaa niin ankarasti tuollaiset ylimääräiset kirjaimet sanojen seassa! Saatana! Pitäköö mun kestää näitä helvetin kielitaidottomia idiotteja ympärilläni. Seuravaan kerran, kun joku ämmä lohkaisee ylimääräisen ällän metrossa, hakkaan siltä kirveellä pään tohjoksi. Saatanan sokeltava huora! Ja jos joku väittää, että ylireagoin, niin tervetuloa tänne vain, niin potkin sulta vittu naaman sisään! Tää homma risoo mua, niin helvetisti. Nyt ne sanat kuntoon tai joku kuolee! Pian! Ja ihan vitun kivuliaasti! Saatana!