sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Onni on lämmin latte

En tiedä mikä siitä tekee niin kotoisan ja turvallisen tuntuisen, mutta reilun kokoisesta, paksusta lasista valmistetusta - ööh, lasista - nautittu latte on vaan yksi luotettavimpia ja varmimpia keinoja saada minut unohtamaan kaikki epäolennaiset ja merkitykseltään mitättömät asiat. Kahvijuoman lämpö kämmeniä ja sormia vasten, pinnalle muodostunut tiheä, osaltaan espresson värjäämä maitovaahto ja pohjalla hitaasti liukeneva kandisokeripala... Starbucksista, Robert'silta, Wayne'siltä tahi True Coffeesta ei vaan saa samaa fiilistä kuin itse kotona tehdystä. Kiireettömänä aamuna. Ihan rauhassa ja yksikseen nautittuna.

Tuntee tulleensa kotiin viimeistään silloin.

5 kommenttia:

nuunis kirjoitti...

mä en ole koskaan kässännyt noita erikoiskahveja, mutta mä olenkin maalta.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

No oonhan mäki maalta alunperin. Verrattuna tavalliseen kahviin toi on parempaa siksi, että siinä on korkeampi rasvaprosentti lopputuotteessa (reeeeilusti lämmitettyä punaista maitoa) ja pieni tujaus vahvaa kahvia antaa sille maidolle sitten vielä kivaa sivumakua. Ja se maitovaahto on siinä vielä sellainen kiva ekstra.

Tuu joskus käymään niin käännytän sut. :)

nuunis kirjoitti...

itseasiassa heti kun olin julkaissut ton niin aloinkin kelata, että oikeastaan chai latte on mun mielestä aika linjassa eli puhuin itseni vähän pussiin.

ehkä mun tosiaan täytyy tulla käännytetyksi tavallisenkin latten suhteen, vaikka nythän sulla on kauheet paineet :D

Takaisin Kallioon kirjoitti...

No siis mullahan on kauheat paineet sun suhteen ihan muistakin syistä, mutta jos nyt puhuttaisiin vain kahvista. Challenge accepted!

(ja vähänkö tuli ikävä Intialaista Chaita. Et kiitti vaan.)

nuunis kirjoitti...

mä voi vaan kuvitella, et intialainen chai on vielä ihan eri sarjan painia.