keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

420

On ollut oikeastaan aika hauskaa huomata, kuinka laajalle kannabis on täälläkin levinnyt. Enkä usko, että kyse on mistään uudesta trendistä, mutta nyt tänne palattuani on tullut ilmi useistakin kavereista ja tuttavista, että harrastuneisuutta löytyy. Yhdistävä tekijä tosin omassa kaveripiirissäni on se, että ulkoisesti sitä ei voisi millään tavalla päätellä ja asiasta ei juurikaan pidetä meteliä ihan järkisyistä. Mitä nyt reissujuttujen ja lomakuvien lomassa tulee ilmi.

Tarjonta ei ole ihan yhtä avointa kuin Aasiassa, mutta täällä toisaalta voi hankkia kotikasvatettua kukkaa ilman paineita järjestäytyneen rikollisuuden tukemisesta ja muista lieveilmiöistä. Askel parempaan suuntaan, mutta ihan oikeasti sitä voisi yhtä hyvin hakea tuosta kadun toisella puolella olevasta Alkosta. Että saisi valtiokin omansa arvonlisä- ja muina veroina.

Tuo nykyinen systeemi ja lainsäädäntö eivät vaan toimi halutulla tavalla. Fiksumpaa olisi mielestäni kontrolloida saatavuutta ja vetää välistä rahaa valtiolle, mutta ihan kauheaahan se olisi jos jo täällä oleva ja vapaasti liikkuva aine siirrettäisiin virallisiin myyntipaikkoihin ja laadusta voitaisiin olla varmoja.

Mutta eipä järjellä ja logiikalla taida olla tuossa politiikassa sijaa.

2 kommenttia:

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Taitaa poliitiikan logiikka olla aika selkeä.

Pimeää huumekauppaa ja ison rahan bisnestä pidetään kaikin voimin pystyssä YYA-hengessä idän klikkejä kunnioittaen.

Vasta kun Hotelli Glossa kuolee varakkaan suvun vesa huumebileissä, alkaa ison budjetin mutta kovin lyhyt poliisioperaatioa.

Naurettavaa, kuinka havainnollinen tapaus tämä Glo on poliisin toiminnasta eri yhteiskuntaluokkien kohdalla.

Tässäkin tapauksessa poliisi pysähtyi "vastuullisesti" vain huumeiden välitysportaaseen, tummiin ja köyhiin luukuttajiin.

Huumepoliisin viimevuoden syyteongelmat kertovat aika karun selkeästi että suuria tekijöitä suojellaan ja huumepoliisi saa imelästi näpeilleen, jos lähestyvät ison rahan tekijöitä ja organisaatioita.

Eihän Suomessa ole korruptiota, eihän.

Olemme maailman rehellisin maa, nopein kansa - nopeimmat ja rehellisimmät poliitikot...

sirocco kirjoitti...

Ehkä se on enemmänkin pelkoa uskottavuuden menettämisestä, kun ei laillisteta kannabista. Kun on vielä niin paljon konservatiivejä, joilla ei ole pienintäkään hajua pilven vaikutuksista ja "vaarallisuudesta"

Elintarvikevero pois ja kannabista myyntiin!:)