perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Yläpilveä

Jännä ajoitus. Kävin nimittäin vilkaisemassa ensimmäisen kerran muutamaan viikkoon erästä nettideittipalvelua, jossa en kuitenkaan kovin aktiivisesti lusmuile. Juuri tänä aamuna oli minulle jättänyt viestin ulkonäöllisesti varsin pätevä, omanikäinen ja hyvin itseni oloinen (eli mahtava, heh) tyyppi. Muutaman viestin jälkeen siirryimme sitten mesekeskusteluihin ja miltei jo kosin häntä tuon keskustelun päätyttyä. Hienoa. Olen ollut hyvin skeptinen netin deittipalveluita kohtaan, mutta usko on palautumassa kovaa vauhtia. Yksi jännä asia kyllä oli se, että vastaanottaja oli yllättynyt siitä, että kirjoitin enemmänkin kuin kolme riviä vastaukseksi hänelle... siis hetkinen... muutaman rivin vastaus?

Saatanan epäkelvot nutipäämiehet, miten hitossa te kuvittelette olevanne kiinnostavia ja vetoavanne naisiin jollain säälittävällä valmiiksi toimimattomaksilla todetulla latteudella, jonka mukamas pystytte hyvänä juttuna pariin riviin mahduttamaan? Hävettää oman sukupuolen takia, ettei edes tuollaisessa asiassa voi osoittaa sen vertaa kiinnostusta ja kunnioitusta, että vastaisi henkilökohtaisesti ja huomioonottavasti naisen lähettämään viestiin. Olkoon vastauksen sisältö vaikka rivien välistä tulkittuna "en ole kiinnostunut sinusta millään tasolla", niin ei asiaa silti hoideta parilla sanalla.

Tekstin määrän lisääminen vastauksessa ei tarkoita automaattisesti laadusta tinkimistä. Mutta luulevatkohan ne miehet oikeasti tekevänsä vaikutuksen tuollaisella kirjoittelulla? Ihan samalla tavalla ihmistenkin pitää olla riikinkukkoina itseään esittelemässä ja ainakaan ne itseäni kiinnostavat tapaukset eivät varmastikaan ole niinkään kiinnostuneita siitä kynitystä ja vähän saamattoman oloisesta pakastebroilerista jos vierellä on tarjolla itseään avoimesti esittelevä riikinkukko.

Mut mitäs mä tässä valittelemaan, helpottaa vaan naisensaantia kun kilpailu on noin säälittävää. Koittaisitte edes, sillä tuollainen vastaus kertoo lähinnä siitä, että olette jo luovuttaneet ja menettäneet mielenkiintonne asiaa kohtaan (mikä tässä tapauksessa tulkitaan naisen toimesta automaattisesti siten, että te ette ole kiinnostuneita hänestä).

Mutta eipä tässä muuta, kiva ajatella välillä jotain muutakin kuin sellaista, johon oma päätäntävalta ei ylety.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jees jees, onhan näitä nähty: "Oon Rane Riksusta, soittele jos kiinnostaa p. 050..."

Siis vastauksena huolellisesti laadittuun ilmoitukseeni.

Sitten on copy-paste vastaajien kategoria, joilta tosiaan irtoaa maksimissaan muutama lause (joita selkeästi ei ole mitenkään muotoiltu minun ilmoitukseni huomioiden). Jos näille erehtyy vastaamaan mitään, tyyliin: "Kiitos viestistäsi, mutta en valitettavasti ole kiinnostunut muuttamaan Pohjois-Suomeen maatilan emännäksi, mikä käsittääkseni kävi ilmi jo ilmoitustekstistäni. Mukavaa syksyn jatkoa ja onnea kumppanin etsimiseen! :)", niin siitä seuraa järrrrrkyttävää inttämistä, tyyliin: "Enks mä muka kelpaa? Mikä sä oikein kuvittelet olevas? Haista paska saatanan nirppanokka-feministi! Eiks sulle muka suomalainen mies kelpaa? Etit vaan jotain neekereitä! Huoraat varmaan nyttekin jonku gigolon kanssa... ÄLÄ KUVITTELE, ETTÄ MÄ OLISIN OLLU KIINNOSTUNU SUSTA!". (En toki kuvitellutkaan, miten voisin, kun eka viesti oli copy-paste-tyyliä.)

Ai niin; meinasin kokonaan unohtaa ne, jotka lähestyvät pelkästään kuvallisessa muodossa, esitellen vartalonta alaosaan sijoittuvia elimiä (tai elintä)... Vielä useampi tosin lähettää naamakuvan höystettynä yhdella lauseeella: "Kirjoittele, jos kiinnostaa."

--

Näitä tapauksia siis esiintyy asiallisten vastaajien ohella.