perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Kiva joululahja

AKE:n byrokratia toimii aika hienosti... Lattialla oli nimittäin kirje, jossa suostuivat palauttamaan minulta puolitoista vuotta sitten väärin perustein perityn autoveron muutaman päivän ajalta, jolloin en enää sen farmarifocuksen omistaja ollut. Vieläpä siten, että autoliike sitten maksoi tuon laskun loppujen lopuksi kun kävi ilmi että se oli heidän vikansa ollut. Mutta AKE:lle reklamoiminen sitten loppujen lopuksi kannatti. Olisi vaan ollut aika pitkä aika odottaa hyvitystä. Pitäisiköhän vittuilun vuoksi lähettää se 13e autoliikkeeseen...

En muista kirjoittelinko tuosta jo viime vuonna, mutta ärsyttää, että jouduin vetämään minua palvelleen henkilön esimiehen mukaan kuvioon sen takia, ettei hän vaan yksinkertaisesti saanut hommaa hoidettua. Kyseessä kuitenkin oli harvinaisen simppeli ja selkeä tapaus, mutta tämä asiakaspalvelun ammattilainen ei kyennyt työtään kunnolla hoitamaan loppuun asti niin laitoin sitten vielä uudemman kyselyn hänelle parin viikon sähköpostihiljaisuuden jälkeen ja kun ei viikkoon kuulunut mitään, niin forwardoin koko sähköpostikirjeenvaihdon päivämäärineen hänelle ja hänen esimiehelleen, jonka jälkeen seuraavana aamuna viittä yli kahdeksan oli kontaktini esimieheltä tullut viesti, että laita lasku tänne niin he hoitavat sen.

Sen verran olen kuitenkin asiakaspalvelussa itsekin ollut, että tahdon antaa luottamukseni asiaa hoitavalle henkilölle, mutta jos hän tämän luottamuksen pettää, niin sitten voin viedä asian ylemmälle tasolle - mielellään selkeästi ja dokumentoidusti alaisensa tekemät laiminlyönnit hänelle selventäen. Mutta siinä vaiheessa että rupean "vaikeaksi asiakkaaksi" on minulle jo joutunut kasvamaan sarvet päähän melko vahvasti. Kiva oli kuitenkin tietää, että ei turhan asian takia häntä vaivaa. Ja saattoipahan tuon hoitamisesta tulla hieman noottia sitten asiaa sisäisesti selviteltäessä.

--

Lukaisin sitten yhden vanhan kirjoituksen ja ihan oikein noin vuosi sitten spekuloin tuon tiimien yhdistämisen seuraamuksia. Valitettavasti tuo meidän toimivan tiimin hävittäminen ja epäonnistunut yhdistäminen on johtanut vain ja ainoastaan rikkonaiseen, liian isoon tiimiin, jossa ketään ei oikein kiinnosta mikään. Ja noista seitsemästätoista on tämän kuluneen vuoden aikana tosiaan vaihtanut työpaikkaa jo yli puolet. Ja itsekin laitoin yhden työhakemuksen Lontooseen menemään. Ja onhan noita muitakin duuneja hieman tullut katsasteltua ihan täällä nykyisessä kotikaupungissakin.

Voisi taas avautua vaikka kuinka paljon armaan johtajamme strategioista, mutta ehkä vain puren huulta ja menen nukkumaan, että jaksan olla huomenna duunipaikalla edes fyysisesti läsnä.

Ei kommentteja: