maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Lomafiilis

Alkaa olla kohtalaisen lomafiilis pikkuhiljaa. Kaksi päivää töitä, pari päivää vapaata (ja perjantaina korkataan pullo Chateau D'Yquem 1998:a - odottamisen arvoinen tapahtuma jo sinällään) ja lauantaina on lähtö ei-niin-kiinnostavalle, mutta toivottavasti aurinkoiselle Lanzaroten saarelle. Pitää sitä kanariansaarilla joskus käydä että voi sitten rauhassa dissata. Mutta matkan tarkoitus on lähteä loskaa pakoon ja uskon, että tuon tehtävän reissu kykenee täyttämään.

Duunissa olen lähinnä kiroillut VT[5] -päivitystä, Windowsin täydellistä sopimattomuutta ammattimaiseen videotyöskentelyyn ja sitä perhanan myyntimiestä joka on parillakymmenellä tonnilla myynyt ison läjän tarpeetonta, huonosti toimivaa rautaa ja softaa pomolleni, joka nyt vaan halusi päättää hankinnoista itse kun ylpeys ei kestä myöntää, että joku hänen alaisensa, joka on vastaavia laitteistoja myynyt kolmisen vuotta ennen nykyiseen firmaansa tuloa voisi tietää asiasta hieman paremmin kuin hän. Mutta onhan siinä se etunsa, että minulle on nyt varattuna vielä pari päivää tuota videoeditin kuntoon laittamista, vaikka sain sen oikeastaan melko valmiiksi jo tänään. Lisäksi kun toteutan meidän uuden intran yhden hyvän duunikaverin kanssa niin asioista mitään ymmärtämätön pomomme on sitten laittanut viikon siihenkin projektiin. Laitetaan ekana päivänä hommat kuntoon, copypastetetaan vaan sisältö ristiin-rastiin lähetetyistä sähköposteista ja tehdään "etäpäivää" loppuviikko. Intra on siis äärimmäisen yksinkertainen ja tulee oikeastaan koostumaan vain yhdestä wikistä. Helppo on tietämätöntä höynäyttää, heittää vaan pöytään maininnat postgreSQL:stä ja PHP:stä sekä serverin konfiguroinnista niin kyllähän se saattaa vaikealta ja aikaavievältä kuulostaa jos ei asioista mitään tiedä.

Mutta olisihan se kyllä mukavampaa, jos voisin kunnioittaa esimiestäni. Ehkä työmoraalikin olisi parempi silloin.

Ja pahoittelut tästä melko teknillispainoisesta avautumisesta kaikille niille, jotka etsivät täältä vain pettingtarinoita vaihtareista. :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan ajatellut, mitä teet firman imagolle? Minä en ainakaan ostaisi teiltä mitään kaiken kertomasi jälkeen. Huono henkilöstöjohto, josta seuraa täysin motivoitumaton työntekijäkaarti ja täysin kyvytön johto, josta seurtaa tehottomuutta ja korkeita hintoja.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Kerrankin joku ulkopuolinen on saanut kuvausteni perusteella edes jossain määrin realistisen kuvan jostain asiasta, mistä kirjoittelen blogiini! Mahtavaa!

Mutta siis ihan totta nuo kaikki ovat. Pari vuotta pomo polki katteita ja sai ihan hyvännäköiset myyntiluvut aikaan, mutta nyt on alettu häneltä vaatia ilmeisesti myynnin kasvun ohella myös kannattavuutta ja tuolle stressille hän ei ilmeisestikään ole löytänyt kunnollista purkupaikkaa. Mutta kuten olen jo maininnut, ei pomosta nyt niin paljoa haittaa ole kun hän vain istuu omassa huoneessaan eikä jalkaudu henkilöstön pariin oikeastaan koskaan. Hyvä jos kuukausittain sähköpostia lähettää.

Kesäminkki kirjoitti...

onko karinnakki vielä laatimassa työvuorolistoja jonnekin viitoskerroksen suunnalle? siinäpä vasta vittumainen ämmä! anteeksi ranskani.

minttu kirjoitti...

Kyllähän sää oot jo Kanarialla käynyt, kahdessa eri lomakohteessakin ennen Lanzarotea :)