keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Nörtti!

Onpa kerrassaan nörtti olo kahden MacBookin ja iPhonen kanssa täällä kämpillä ollessa. Etenkin kun pöydällä käyttää kahta konetta rinnakkain, toista päivittelee ja toisella blogaa. 10Mbps laajakaista toimii tiedonsiirtokykynsä äärirajoilla ja taustalla vielä televisiokin pauhaa. Vain pizza ja kokis puuttuu. Niitä korvaa pari tyhjää oluttölkkiä ja kolmas vielä kylmänä ja täytenä. Omaa konetta on paljon mukavampi asennella pienessä nousussa kuin asiakkaiden laitteita selvänä duunissa. Huomenna on taas yksi korruptiokoulutus ja luvassa mitä ilmeisimmin ilmaista viinaa, ruokaa ja hauskanpitoa. Ja pari tuntia palkallista koulutusta. :)

Tänään oli muuten harvinaisen mukava päivä duunissakin. Täysikuuhun täysi matka, uuden kuun villitystä. Mitälie, olo on hyvä.

3 kommenttia:

Rivitutkija kirjoitti...

Päivitit MacBookista MacBookkiin? Huomaako eron hyvinkin koneiden välillä?

Itse hommasin justiinsa käytetyn 12" PowerBookin, kun halvalla sain :) Tämä on viimeistä generaatiota eli 1.5GHz versio. On tää selvästi hitaampi kuin mun iMac, mutta silti ihan riittävän nopea.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Päivitys 2GHz Core Duosta 2,2 GHz Santa Rosaan ei nyt normaalikäytössä hirveästi vaikuta. Jos nopeutta koneelta haluaisi, niin varmaan voisin tehdä puhtaan installaation Leopardista tämän 10.2:ta asti aina päivitetyn ja koneesta koneeseen siirretyn version tilalle. Selkeästi käyttäjätilillä kuitenkin on aika paljon kerääntynyttä ylimääräistä tavaraa joka hieman hidastaa konetta. Eron huomaa esimerkiksi kun vaihtaa käyttäjää, niin koko systeemi toimii jonnin verran nopeammin.

Se, mitä päivityksessä sain, on hieman lisää tehoa, tuplamuisti, parempi näytönohjain ja Dual Layer -asema. Ei tullut tarpeeseen, mutta "kun halvalla sai". Kyllähän sinä tiedät. :)

Rivitutkija kirjoitti...

Juu, tota vähän arvelinkin :)

Toisaalta varmaan esim. iPhotoa on tuplamuistin ja rivakamman näyttiksen kanssa huomattavasti mukavampi käyttää. Ja tietty jos satut videoprojekteja tekemään niin niissä kanssa eroa varmaan on.