sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Nasing spesal

Taas vaihteeksi on sellainen olo, että voisi ihan hyvin jäädä tänne sängynpohjalle makaamaan vaikka suuresta uhoamisestani huolimatta eilenillalla en jaksanut kivuta alakertaan hakemaan sitä viiniä, saati sitten pinoamaan puita takkaan.

Sitä yleistä turhautuneisuutta, nasing spesal.

Sinne kotomaahan ei varmaankaan ole tuo nothing special -juttu hirveästi levinnyt, mutta kaikki sai alkunsa siitä kun paikallinen finanssiministeri Atis Slakteris sanoi englanninkielisessä haastattelussa tuon vastaukseksi kysymykseen "in your mind, how did we get to this point in Latvia? What happened?".

Vaikka tarkoitus oli viitata kansantalouden normaaliin fluktuointiin niin kansan suussa tuosta on tullut kohtalaisen legendaarinen lausunto, jolla on hyvä kuitata kolossaalisen suuretkin vertauskuvalliset paskakasat mistä tahansa asiasta. Fraasi on arkikäytössä paikallisten keskuudessa, hyvin vahvasti läsnä työympäristöissä (johon fraasi sopii vallan mainiosti) ja näkyypä kaduilla Slakteriksen naamalla ja "Nasing spesal" -tekstillä varustettuja t-paitojakin.

2 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Nuori mies, ilm. hyvä ammatti, elämä avautuu edessä täynnä mahdollisuuksia.

Joskos siirtyisit johonkin vähemmän hankaliin tapauksiin..? Käy vaikka kerran pari maksullisissa niin pääsee taas järjen valo loistamaan kajuuttaasi.

Inhottaa nähdä kun monilla hyvillä ominaisuuksilla siunattu ihminen sotkee elämäänsä alhaisen viettielämän takia.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Joo, pintapuolisesti elämäni on varsin mukavaa. En silti aio ruveta valehtelemaan itselleni ja täyttämään sieluni tyhjiä kohtia korvikehuoralla.