sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Absolut torr

Joskus aikanaan hehkuttelin täällä nimellä Triple Dry apteekeissa myytävää tuotetta. Silloinkin kommenttilaatikossa tuli esille tuo otsikon tökötti ja kun sitä Ruotsista saa alle puoleen hintaan (n. 5€) niin ajattelin napata yhden putkilon kokeeksi mukaan. Ensimmäinen käyttökerta oli yhtä tuskallista kuin monesti netissäkin on kuvattu. Itse jouduin pesemään puolessavälissä yötä pakkauksen ohjeen mukaisesti tökötin pois kainaloista kun kirvely oli sen verran voimakasta. Tehokasta se kyllä oli ja toisella käyttökerralla ei enää mainittavaa kirvelyä ollut. Ja ainakin neljä päivää ovat kainalot pysyneet kuivina. Tehokkaampaa kuin Triple Dry, joka sekin kyllä toimii päivän-pari ihan ilman mitään ongelmia. Kaipa näitä voisi vuorotella, Triple Dry kun käsittääkseni muodostaa ihohuokoseen geelimäisen tulpan, joten hiki, joka normaalisti erittyisi kainalosta erittyykin jostain muualta. Absolut Torrin alumiinikloridi taasen sulkee ihohuokoset, jolloin vaikutus on lopulta sama: hiki erittyy muualta kropasta.

Kuitenkin, kannattaa mielestäni kokeilla ensin Triple Dry:tä ja jos halajaa vielä tehokkaampaa niin Absolut Torr toimii hyvin, joskin saattaa hyvinkin todennäköisesti aiheuttaa ihoärsytystä ensimmäisillä käyttökerroilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun ymmärtääkseni kaikissa deodoranteissa se "vaikuttava" ainesosa on nimenomaan alumiinikloridi, joka tukkii hikihuokoset. Näin myös Triple Dryssä, jossa toki on muitakin aineita. Absolut Torrissa alumiinikloridin konsentraatio vaan on monikertainen verrattuna tavallisiin. Taisiko se koostua pelkästään alukloridista ja denaturoidusta alkoholista.

Mutta on kyllä hyvä tökötti. Ekoilla kerroilla ei tosiaan saa unta, kun kainaloissa pistelee niin saamaristi. Samoin jos on tapana trimmailla kainalokarvoja, niin ei helvetissä kannata laittaa sitä sen jälkeen pariin päivään. Mutta muutaman kuukauden kun sitä on käyttänyt niin ei ongelmia. On muuten riittoisa paketti, ostin viime vuoden kesällä ja vielä riittää.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Wikipediassa kerrotaan tuosta Triple Dryn vaikuttavasta ainesosasta, Aluminium zirconium tetrachlorohydrex gly:stä, seuraavaa: "Firstly, both the aluminium and zirconium ions form a gel that clogs large numbers of pores in the skin, a clog that prevents the pores from releasing sweat. This clogging ability is common among aluminium-based antiperspirants"

Tuota aluzircotetrahässäkkää on TD:ssä 25% ja AT on taasen - kuten mainitsit - alkoholia ja 20% alumiinikloridia. Täten voisi kuvitella, että kyseessä on kuitenkin hieman eri aineet, jos pienemmällä pitoisuudella AT:ssa saavutetaan suurempi tehokkuus.

Mutta jotain alumiinipohjaista tuntuu olevan kaikki antiperspirantit, mutta tuota raakaa alumiinikloridia lienee vain tykeimmissä liuoksissa.

Moumou voisi varmaankin selittää lisää noiden alumiinikloridin, alumiiniklorohydraatin (rexona) ja aluzircotetrahässäkän eroista? :)

liatia kirjoitti...

Itse silloin tällöin käytän AT:tä, kun olen halvalla ostanut apteekista. Minulla ei oikeastaan koskaan erityisemmin kirvellyt, mutta johtuisiko sitten siitä, ettei minun koskaan ole tarvinnut sheivailla tuota kainalon ihoa.

Hyvä tuote mimmeille, jos ei halua iltapukuun hikilänttejä.