tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Idiootti, tyhmä, tampio...

Serious shopping issues... Minulla ei ole tällä hetkellä "olohuoneessa" kattovalaisinta laisinkaan, lähinnä sen takia, etten ole löytänyt mieleistäni lampunvarjostinta, mutta osaksi myös laiskuuttani. Valaistusta on kyllä ihan riittävästi parin kauko-ohjattavan seinävalaisimen muodossa ja tarvittaessa huoneessa on kyllä tuollainen miljoonan luxin lattialla pönöttävä halogeenilamppukin, joka varmaan toimisi hyvin työmaavalaisimenakin. Hyvin vähäisellä käytöllä se tosin on, sillä useimmiten valot ovat himmennettyinä päällä ja kämppä ei tosiaan loista kirkkaana.

Erilaisia valaistusratkaisuja olen miettinyt ja villein idea olisi toteuttaa muovikuidusta sellainen 300 kuidun tähtitaivas koko katon pinta-alalle. Loppujen lopuksi tuollainen olisi, jos ei nyt halpa, niin vielä jossain määrin järkevästi toteuttamisen rajoissa oleva ratkaisu, etenkin jos asennustyöt tekee itse. Aivan hullu idea, mutta kyllä sitä sitten kelpaisi viettää aikaa kämpillä istuessa "tähtitaivaan" alla... Tai leffoja katsellessa tuo loisi himmeänä varsin miellyttävän tunnelman huoneeseen. Projektorin saa vielä varustettua erilaisilla "himmenninkiekoilla", jolloin tuon tähtitaivaan saisi hieman eläväiseksi siten, että pisteiden kirkkaus vaihtelisi hitaasti.

Ei mitään järkeä, ei mitään järkeä, ei mitään järkeä... Mutta hitto soikoon ... se voisi toimia. Aargh. Selkeästi mulla pitää olla aina jokin saavuttamattomissa oleva siisti juttu mitä voin päässäni pyöritellä. Katto tulisi muutamaa senttiä alemmas, mutta se ei olisi mikään ongelma kun täällä on kuitenkin kohtalaisen korkeat huoneet. Valokuidut eivät myöskään olisi kovin näkyviä silloin kun ne eivät ole käytössä ja hyvin tehtynä koko efektiä ei välttämättä huomaisi ennen kuin ilta saapuu ja tähdet laitetaan tuikkimaan.

Miksi minun pitää saada tällaisia typeriä ideoita aina päähäni? Ja ennen kaikkea, miksi minun on niin vaikea luopua niistä?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea!:D Ei yhtään tyhmä juttu, mutta harvempi mies tollaisia ideoita saa. Eikun vaan toteuttamaan!