maanantaina, lokakuuta 22, 2007

KGB Viru-hotellissa

Ai niin, tuttavanystävän suhteilla pääsin käymään tuon reissun aikana hieman harvinaisemmassa turistinähdtävyydessä, eli Viru-hotellissa sijaitsevassa KGB:n entisessä tarkkailuhuoneessa. Muutamat nettilähteet kertovat sen olevan kolmannessa kerroksessa, mutta oikeasti huone löytyy kahdennennestakymmenennestäkolmannesta kerroksesta. Sinne ei pääse hissillä, mutta huoneiden 2215 ja 2216 välissä, toisella puolella käytävää oleva hätäuloskäytävä johtaa rappukäytävään, josta pääsee vielä yhtä kerrosta ylemmäksi, vaikka virallisissa piirrustuksissa ei ko. kerrosta olekaan. Käytävän päässä on varsin huomaamattoman näköinen ovi ja kerros on tosiaan tyhjä kaikesta muusta, eli mitään asiaa ei kenelläkään olisi pitänyt tuonne olla.



Elokuussa 1991 Viro itsenäistyi ja KGB poistui nopeasti ja vähin äänin yhdessä päivässä Viru-hotellista. Kaikki paperit ja laitteet, mitkä mukana saatiin kannettua otettiin mukaan, mutta muuten huone on suurin piirtein vielä siinä kunnossa kuin se löytämishetkellä oli.













6 kommenttia:

Annakoo kirjoitti...

katsoin tänään taas vaihteeksi vajaat kymmenen jaksoa aliasta ja niitä kaksoisagenttijuttuja.. mieletön kokemus varmaan päästä tuollaiseen, vaikka itse en varmastikaan uskaltaisi kuvia julkistaa, kun miettisin vain kuinka minut pyyhkäistään yhtäkkiä vain maailmankartalta tyyliin "sinä tiedät liikaa"..

mut tosi magee juttu hei, cool!

PA kirjoitti...

Mielenkiintoista, tätä lisää. Jos vaikka hyökkäisit seuraavaksi Hotelli Torniin. Olen aivan varma, että se haluaa salata jotain.

Unknown kirjoitti...

Jep, tuli eksyttyä samaan koppiin pari viikkoa sitten (utelias kun olen). Siellä on ollut ilmeisesti jonkinlaisia radiolähettimiä ja kytkentäpaneeli kuunneltaville puhelinlinjoille ja ties mitä. Ihan makeet räkit täynnä ryssän tekniikkaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista kuvamatskua, olin pari yötä Virun vieressä majoittuneena ja mietin miltä tuo KGB -huone näyttää ja tässä tuli vastaus. Kiitos kuvien ottajalle!

JankkuT

Anonyymi kirjoitti...

mie haluisin päästä myös tuonne tai oikeastaa löytää nuo KGB:n arkistot...isäni näki matkansa pään, Virun yökerhossa ja kas kuolema luonnollinen.

Anonyymi kirjoitti...

Keväällä 2010 käytiin näiden ohjeiden avulla paikalla. Hotellin respa ja joku outo "korvakuulokemies" kuljettivat takaisin hotellihuoneen ovelle.