sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Teknobabble

Varoitus: Seuraava postaus sisältää elektronisten laitteiden ihannoimista sekä hillityn räikeää Apple-fanitusta. Reader discretion is advised.











Kaveri lähti jenkkeihin ja lupasi tuoda tuliaisina iPhonen. Jee! Kun on tuota päässyt hypistelemään, ei paluuta enää ole. Kannattaa muuten varoa myös iPod Touchin käyttämistä, sillä se aiheuttaa samanlaisia tuntemuksia. Innoissani olen kuin lapsi jouluaattona, ei malttaisi odottaa. Tuo on vaan niin paras puhelin! *lovezz*

Leopardin myös päivitin koneeseeni eilen, toimii mainiosti, ei ongelmia asennuksen kanssa ja uudet ominaisuudet ovat varsin kivoja. Uusi kovalevy on edelleen hankintalistalla, saamaton kun olen. Mut ei se midn, ku kohta saa (toivottavasti) iPhonen... Ellei kaveri sitten jää Miamiin elelemään herroiksi niillä muutamalla satasella, mitkä tilillensä siirsin.

Mutta voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että teknologiset tarpeeni ovat tyydytetyt taas hetkeksi. Kunhan vaan kukaan ilkeä Amphion-kauppias ei tule myymään minulle Prioja. Jäivät nimittäin jonkun hifitapahtuman yhteydestä vain kovasti mieleen.

4 kommenttia:

veskuh kirjoitti...

Tuttu tunne. Mulla oli ihan samanlainen joulun odottelua muistuttava fiilis kun iPhonen saamista odotin.

Koukuttava laite. Yhä kuukauden käytön jälkeenkin iPhonen hypistelystä tulee jotenkin hyvä mieli. Ei tulisi mieleenkään vaihtaa muuhun puhelimeen.

Anonyymi kirjoitti...

IPhonessa on bromattuja palonestoaineita, PVC:tä ja ftalaatteja.

Sun äitis kirjoitti...

Monikohan yli viisikymppinen suomalaisnainen on käpelöinyt iPhonea? Ainaskin minä, sukulaispojan jenkkituliaista.

Olen aina ollut jotenkin kädetön kännyköiden kanssa. Perussoittaminen just ja just sujuu, mutta kaikki muu on ylivoimaista. Jotenkin iPhone-pikakontaktin jälkeen tuntui, että vempain on niin vähän puhelimen oloinen, että sitä minäkin saattaisin oppia käyttämään!

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Älä unohda sitä tosiseikkaa, että iPhonen akku ei ole vaihdettavissa, joten turhaa jätettä syntyy muutoin käyttökelpoisista tuotteista.

Kantani greenpeaceen olenkin jo ilmaissut, joten siitä ei tarvinne enää keskustella (oletan että tuokin lista oli copypastettu GP:n raportista).

Sinänsä syytteiden kohdistaminen mediaseksikkääseen ja näkyvään (kyseisistä aineista vuonna 2008 luopumaan sitoutuneen, toim. huom.) yhtiöön on ihan ymmärrettävää ja varmaan itsekin niin tekisin jos ilmaista medianäkyvyyttä kaipaisin.

Jos nyt pitää ruveta argumentoimaan Applen puolesta, niin voisi vaikka todeta, että suurista tietokonevalmistajista ainoastaan Apple on jättäytynyt kokonaan reilusti lyijyä sisältävien CRT-näyttöjen toimittamisesta. Jo pelkästään tämän ympäristövaikutus riittää kumoamaan Applen liikevaihdossa marginaalisen iPhonen ympäristövaikutukset verrattuna kilpailijoihinsa.

Myös nykyisessä näyttöteknologiassa Apple on edelläkävijä, joka on jo lanseerannut ensimmäiset LED-taustavalaistut kannettavansa vanhojen elohopeaa sisältävien CCFL-tekniikka käyttävien tilalle. (15" MacBookPro tällä hetkellä)

PVC:n Apple poisti pakkauksistaan jo toistakymmentä vuotta sitten ja muut valmistajat (esim. HP) tekevät samaa vasta nyt. PVC:n käytöstä Apple tosiaan suunnittelee luopuvansa tuotteissaan vuoden 2008 aikana, joka on vuotta aiemmin kuin esim. Dellin ja Lenovon suunnitelmat. (Dell ja IBM/Lenovo ovat muuten molemmat markkinaosuudeltaan isompia kuin Apple ainakin Suomessa, eikös niitä kannattaisi tuloksellisuuden nimissä ennemminkin väijyä?)
Henkilökohtaisesti en ole huolissani myöskään lapsettomuudesta, vaikka iPodia miltei päivittäin kuuntelenkin.

Loppukaneettina ehkä tahtoisin vielä sanoa, että ei mikään yritys ole täydellinen, mutta Apple on ihan oikeasti aika mallikelpoisesti hoitanut nuo ympäristöasiat nykyisen pescovegaani-CEO:n ollessa johdossa. Voisivat myös tarkastella vaikka pakkausmateriaalien käyttöä (styroksi ym.) ja myyntipakkausten ulkomittoja (CO2-päästöt) raporteissaan. Veikkaanpa että sillä saralla Apple on aika paljon kilpailijoitaan edellä.

Mutta eipä siitä tosiaan raflaavia otsikoita saisikaan.