lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Sivuhuomautus

Hih, olen näköjään "pahan oma vihan lapsi". ( via )

Mielenkiintoista on myös tuohon kirjoitukseen jätetty kommentti jossa todetaan, että "Miettikää miten hienoo kuitenkin loppujen lopuks on jos tällasten tapahtumien kautta edes yks saa pelastua Jeesuksessa. Se on Taivaan Isälle niin suuri ilo, että toi tapahtuma saa väistyä sen ilon keskellä, mikä taivaassa on."

Eli teknisesti ottaen tuon kommentin kirjoittajan mukaan olisi OK tappaa yhtä käännytettyä kohden kahdeksan ihmistä. Eli jos vaikka tapettais 3,5mrd ihmistä sillä seurauksella, että henkiin jääneet 440 miljoonaa tuottaisivat kääntyessään "Taivaan Isälle niin suurta iloa, että toi tapahtuma saa väistyä sen ilon keskellä, mikä taivaassa on."

Mun mielestä tuollainen on paljon pelottavampi ajatus kuin vaikka top-40 lista eniten kuolonuhreja vaatineesta verilöyöystä. Tuon listan nimittäin osaan ottaa mustana huumorina ja osoituksena nasevasta nimeämisestä, mutta tuollainen asenne ei naurata.

Ymmärrän hyvin sitä marginaalista ihmisryhmää, joka ihannoi Jokelan ampujaa. Tilastollisestihan hän murhasi huomattavasti vähemmällä tulivoimalla liki yhtä monta henkeä kuin Columbinen ampujat, joita oli sentään kaksi ja joilla oli haulikot, suurempikaliiberisemmat käsiaseet, kranaatteja, pari kotitekoista pommia ja vieläpä koulussa, jossa opiskelee liki pari tuhatta opiskelijaa. Jos asiaa tarkastelee ilman eettistä aspektia, niin teknisessä mielessä kyseessä oli erittäin tehokas ja toimiva suoritus. Ihan samalla tavalla kuin vaikka natsi-saksan sotavoimien tehokkuus.

Ja painotan vielä tässä, että ymmärtäminen ei todellakaan ole sama asia kuin hyväksyminen tai sympatiseeraaminen. Ei kenelläkään ole oikeutta tehdä tuollaista ja omaisten surua en varmasti kykene käsittämään. Osanottoni ei varmastikaan tällä sivulla paljoa paina, mutta kyllähän tuollainen hiljaiseksi vetää. Mutta asioista täytyy silti voida puhua.

1 kommentti:

Elizabeth Bennet kirjoitti...

No voi *kiesus* noita vapaaseurakuntalaisten juttuja! Todella paksua.

Fundamentalismi on pelottavaa, uskonnollinen varsinkin. Järkyttävää, kuinka ihminen voi olla oman maailmankatsomuksensa vanki - kaiken suhteen niin yksisilmäinen, ettei edes huomaa harjoittavansa samanlaista jumalaiseen oikeutukseen ja oikeassa olemiseen perustuvaa oikeutta tuomita eläviä ja kuolevia kuin tämä aseeseen tarttunut massamurhaaja. Nämä Herran enkelit tuskin aseisiin tarttuvat, mutta toi ajattelutapa ja itsensä valituksi, pelastetuksi, muita paremmaksi ja tietävämmäksi nostaminen, puistattaa mua.

Ja oot oikeassa, asioista on voitava puhua. Toivottavasti Suomessa kerrankin katsottaisiin peiliin ja puhuttaisiin.