perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Tähdet

Kaupungissa asuessa sitä unohtaa kuinka paljon tähtiä taivaalla onkaan. Unohtaa, miltä linnunrata näyttää pakkasyönä ja että Orionin tähtisumun voi nähdä paljaalla silmällä. (Tänään pääsin myös toivomaan tähdenlennon alla).

Tähtitaivas on ollut minulle aina tärkeä ja etenkin nuoruusvuosina tuli useammin kuin kerran puettua kunnolla päälle, hypättyä fillarin selkään ja ajettua yötä vasten muutama kilometri pois katuvalojen ja kaupungin loisteen vaikutuspiiristä. Asetuttua selälleen pakkaslumeen ja tuijoteltua tähtiin, yksin ajatustensa ja yksinäisyytensä kanssa. Nyt kun on auto käytettävissä, niin voi hyvin mennä kymmenisen kilometriä kohti korpea, jolloin taivas avautuu ylle upeimmillaan ja puolen tunnin pimeässäolon jälkeen himmeimmätkin yksityiskohdat ovat havaittavissa.

Hiiteen mitkään leffakäynnit, tänne minä tyttöni treffeille veisin. Kaksi ihmistä, lämpimät makuupussit, termarissa kuumaa juotavaa ja yläpuolella tuhannet tähdet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oih... kuulostaa ihanalta, kerrankin jotain erilaista!

PartyFlickan kirjoitti...

Mä tuijottelen tähtiä aina kun iskee koti-ikävä. Kun kattelee tähtiä, jotka näkyy myös omalta takapihalta tajuaa, ettei loppujen lopuksi olekaan niin kaukana kuin oli kuvitellut...