torstaina, marraskuuta 29, 2007

Viestintävirastolta päivää

Aika mielenkiintoiseen sävyyn soittivat ilmoittaakseen siitä, etten ole maksanut TV-lupaa (IHANKO TOTTA?). Hirveä painostus ja ahdistelu päällä ja ei ollut uskoakseen että en nyt ole tekemässä ilmoitusta siitä että minulla on televisio. Kiesus. Jos ei ovella käyvä tarkastaja saa minua tekemään ilmoitusta, niin miksi sitten tekisin sen puhelimessa?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saanko udella, mikset ole sitä lupaa maksanut? Etkö omista televisiota vai etkö katso sitä?

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Omistan television, mutta löyhä moraalini ja kyvykkyyteni olla päästämättä TV-lupatarkastajaa sisälle ovat vaikuttaneet siihen, että ainakin opiskeluaikanani kestän sen, että kerran kolmessa vuodessa joku käy ovellani kysymässä, että saako tulla sisään.

Lisäksi perusteluina voisi mainita, että en televisiosta juuri koskaan katso YLE:n ohjelmia ja seuraamani ulkomaiset tv-sarjatkin imuroin netistä paljon ennen täkäläistä esitysajankohtaa joten en koe saavani noille rahoille vastinetta.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekään en opiskelijana tv-lupamaksua maksa, mutta en kyllä vetoa siihen etten katsoisi ylen ohjelmia. Eilenkin tuli aivan loistava Vapaan naisen tunnustuksia. Muilta kanavilta tulee paljon höttöä, yleltä tulee fiksua asiaohjelmaakin, mikä sen osittainen tarkoitus onkin.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Mielestäni paras vaihtoehto olisi YLE:n kanavien muuttaminen maksulliseksi siten, että niiden katseluun tarvisi ohjelmakortin. Paperilla kenelläkään ei pitäisi olla mitään valittamista aiheesta koska silloin maksettaisiin vain kanavien käytöstä. Mutta sehän olisi taloudellinen itsemurha YLE:lle. Tästä voi kuitenkin hieman miettiä, että onko suuren yleisön mielestä TV-maksu oikeasti hintansa väärti vai pärjäisivätkö ihmiset pelkillä vapaarahoitteisillakin kanavilla.

Nykyään maksu-TV:n penetraatio alkaa olla jo sitä luokkaa, että ihmisille tuntuu ihan luonnolliselta maksaa tietyistä kanavista, joten ihan hyvin tuo transitio voitaisiin suorittaa. Tietenkin olisi voinut digiaikaan siirryttäessä edellyttää, että bokseissa olisi ollut Conax-korttipaikka niin sitten ei olisi teknisessäkään mielessä mitään ongelmia.

Mutta en siis ole kovinkaan suuri tv-maksufani. Käytön mukaan tuollaiset pitäisi laskutta ja rahoittaa.

Tällä hetkellähän Jungner haluaisi avata maksu-TV-rekisterit ja lähettää laskut kaikille luvattomille. Toistaiseksi kuitenkin tietosuojalaki tuonkin kieltää.

Anonyymi kirjoitti...

IMHO YLEn rahoituksen voisi siirtää suoraan verovaroista tapahtuvaksi, tv-maksujärjestelmä (Se ei kai enää ole lupa, vaan tv-maksu?) on aivan turha erillinen järjestelmä ja nykyisin kun lähes kaikilta tv löytyy niin ei sekään perustelu että ne joilla ei tv:tä ole joutuisivat maksamaan siitä, sitä paitsi joudunhan minäkin maksamaan kunnallisesta terveydenhoidosta (Ja olisin valmis maksamaan enemmänkin) vaikka olen käyttänyt sen palveluja vain yhden kerran vuosien 1991-2007 välillä. Aina joku joutuu maksamaan jostain jota ei hyödynnä.

Miksei muuten blogger enää anna laittaa linkkiä wordpressiin kun valitsee muun kuin blogger tunnuksen (Vaihdoin keväällä bloggerista Wordpressiin)?

veskuh kirjoitti...

TV-luvassa on vielä se puoli, että sillä rahoitetaan kaikkea Ylen muutakin toimintaa kuin TV-toiminta.Onko reilua, että TV-luvan maksajat joutuvat rahoittamaan Ylen Radio-, Internet- ja orkesteritoiminnan? Ja lähellä oli sekin, että olisivat osallistuneet musiikkitalon rahoitukseenkin.