sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Maailma tänään

Taksijonossa n. 20 ihmistä. Mittariauto kaartaa jonon luokse, mutta jonosta on irrallaan lauma ihmisiä. Ajoradalla on epämääräinen humalainen sakki, joka yrittää nousta taksin kyytiin, mutta kuski ei halua noukkia jonon viimeisiä asiakkaita kyytiinsä. Taksi soittaa torvea, jotta ihmiset väistyisivät tieltä, mutta torven soittaminen vain provosoi edessä laahustavaa röykkiötä. Lyhyt humalainen hetki ja yht'äkkiä pari miestä ovat avanneet taksin oven ja hakkaavat humalaisessa raivossa taksikuskia. Katselen vierestä tapahtunutta ja moraalinen velovollisuus käskee mennä väliin. Kiiruhdan pahoinpideltävän kuskin luokse, huudahdan jotain pahoinpitelijöille ja mukiloiminen loppuu hetkeksi. Seuraavassa hetkessä tajuan kaatuvani selälleni ja vaistomaisesti asetan käteni pääni ylle suojaksi. Sekunnit mataavat ja tunnen voimakkaita iskuja kasvoissani, kädet ottavat vastaan osan voimasta, mutta vääjäämättä osa iskuista tulee perille. Taksi kiiruhtaa pois tolpalta ja hetken kuluttua pääsen nousemaan ylös. Minut kiskaistaan jälleen maahan ja sama myllytys jatkuu vielä hetken aikaa kunnes poliisiauton sinisenä vilkkuvat valot osuvat silmäkulmaani. Hoipertelen sekavana pois tapahtumapaikalta ja samalla kaverini soittaa minulle. Tuttu taksikuski ja nopea kyyti kotiin. Vasta kotiovella alkaa tapahtuamt oikeasti hahmottumaan päähäni.

Mitä helvettiä tässä maailmassa on oikeasti vikana kun syytöntä puolustava saa osakseen tällaisen kohtelun, eikä kukaan ole valmis tulemaan väliin? Paikalla oli kuitenkin useita miehiä, mutta suurin osa heistä vaan tyytyi katselemaan koko jännitysnäytelmää viereltä.

Mustelmia on otsassa, oikeassa silmäkulmassa, molemmissa käsivarsissa ja oikealla puolella poskipäässä sekä ylähuuli on vahvasti turvonnut ja vuotaa verta. Onneksi ei käynyt pahemmin, mutta pistää oikeasti miettimään, että kannattaisiko ensi kerralla vain katsoa sivusta kun jotain toista pahoinpidellään.

Toivottavasti kuski selvisi kunnossa tapahtuneesta. Elätän toivetta että oma väliintuloni esti jotain vielä pahempaa tapahtumasta, ettei kaikki tämä olisi ollut täysin turhaa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hui,Takaisin Kallioon!

Teit aivan oikein, mutta kyllä tuon myllytyksen jälkeen varmasti muutaman hetken miettii, ennenkuin menee väliin.

Mikä hitto ihmisiä vaivaa, kun pitää lyödä purkaa turhaumansa väkivaltaan? En ymmärrä.En ole koskaan ymmärtänyt

Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, tunnekuohussani kirjoitin pieleen. No, tarkoitin, etten ymmärrä ihmisiä jotka purkavat turhaumansa lyömällä toisia. Tai jotain sinne päin.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Juu, onni onnettomuudessa. Aamuisesta hiustenlähdöstä voi päätellä, että retuuttivat sitten hiuksistakin jossain vaiheessa, mutta haitat ovat lähinnä kosmeettisia. Onneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kamala!!! :(

Tosta pitäis kyllä tehdä rikosilmoitus. Eikö poliisi ottanut niiden hakkaajien ja sun tietoja ylös?

Anonyymi kirjoitti...

Aijai, kuulostaa tosi pahalta. Samaa olisin kysellyt kuin Merry.

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti ja rohkeasti tosiaan toimittu, onneksi ei käynyt pahemmin! Se on kyllä surullista että tuollaisia idiootteja mahtuu maailmaan niin paljon, ja se että loppujen lopuksi ihmiset ovat kiinnostuneita lähinnä omasta navastaan.

Jazmanaut kirjoitti...

Miehen työ. Aika riskillä vedit.


Ihmisiä pelottaa, eikä ne vaan uskalla puuttua. Ei se ole kokonaan niitten vika. Toisin on sitten niitten kanssa, jotka voisivat tehdä jotain, mutta kun ei kiinnosta!
Ne semmoiset ovat mun kirjoissa samalla viivalla niitten punaniska väkivaltaapinoiden kanssa.

Rikos ilmoitusta kehiin. Muuten ne idiootit luulee, ettei kukaan voi niille mitään.

Anonyymi kirjoitti...

10 pistettä ja papukaijamerkki, että menit väliin ja teit "the right thing".

Tämä just kuvastaa nykymiesten tasoa. Kaikki on hyssyköitä. Tosimies menee aina väliin, vaikka turpaan tulis. Ei sitä siinä tilanteessa aleta ajattelemaan.

Enään ei millään ole mitään väliä, eikä kellään kunniaa. Maassaolevaa potkivan vasen jalka pitäisi amputoida opetukseksi.

Junakohtaus kirjoitti...

Todella omituista.

Vakuutan, että olisin tullut avuksi, jos olisin paikalle sattunut.

Ei noin. Ei todellakaan noin.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

No asiat alkaa olla aika pitkälti kunnossa ja hoidossa. Kasvojen luistakaan ei yksikään murtunut, joten haitat olivat lähinnä kosmeettisia/henkisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti kuitenkin kiikutit sen lääkärikäynnin tulokset poliisiasemalle ja teit ilmotuksen? Aika helppoa käsittääkseni saada selville, ketkä poliisit kävivät 'taistelupaikalla' kääntymässä. Heitä soisi esimiehensä hieman haastattelevan + ohjeistavan toimimaan toisin vastaisuudessa.