keskiviikkona, elokuuta 15, 2007

Lasi kerrallaan

Minulla on ollut hyvinkin pitkä vaihe elämässäni, jolloin - jos en nyt tuominnut - niin ainakin kaihdoin yksin juomista. Nyttemmin olen löytänyt aina toisinaan itseni tyhjentämästä jääkaappia oluista tai korkkaamasta satunnaista pulloa viinikaapistani yksikseni. Pitäisi varmaan ruveta pitämään kirjaa omista juomisista, että oikeasti saisi hieman kuvaa omasta alkoholinkulutuksesta. En epäile, ettenkö voisi olla ilman viinaa helpostikin, mutta välillä tuntuu, että joka kolmas asia, mitä elämässään tekee liittyy jollain tavalla alkoholiin.

Googlella on vastaus kaikkeen: laittaa vaan hakusanaksi "oletko alkoholisti" niin ensimmäinen linkki on varsin yksiselitteinen. Tosin päihdelinkin testin mukaan alkoholinkäytön haitat ovat itselläni vähäisiä ja näin asian itsekin näen. Ehkä olen demonisoinut yksin juomisen (ja en kuitenkaan mitään kännejä sinällään vedä) niin vahvasti, että huono omatunto tulee helposti jos yksin nauttii. Alkoholi on kuitenkin parhaimmillaan seurassa nautittuna ja yleensä yksin juominen vain vahvistaa yksinäisyyden tunnetta.

No, nyt kuitenkin ilmaan tuon viinipullonpohjallisen ja käyn nukkumaan. Huomenna vapaapäivä niin ehtii vaikka kokkailemaan jotain herkullista. Itselle. :(

1 kommentti:

Sutte kirjoitti...

Heh :) Samassa jamassa ollaan ainakin googlettelemalla!