tiistaina, elokuuta 14, 2007

Sadetta ja ukkosta!

Mieletön keli! Niin mukavia kuin hellepäivät ovatkin, niin kunnon rankkasade ja jyrisevä ukkonen ovat vaan niin paljon hienompia! Ikkunat sepposen selällään ja kostea, myrskyltä tuoksuva ilma löyhähtelee sisään karmien välistä. Jatkuvaa jyrinää ja mustaa asfalttia piiskaavia pisaroita. Vielä kun olisi pimeää, niin elämys olisi täydellinen. Pitäisi varmaan perustaa joku ukkos-fanclub... Pimeä syysilta, sohva, kaakao ja ukkonen. :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä, ja rekisteröidyn fanclubin jäseneksi numero kaksi (ellei joku jo ehtinyt minua ennen ;)).
Jostain kumman syystä oloni on todella turvallinen ukkosen aikana. Tai se saattaa johtua myös siitä, että en ikinä ole joutunut mihinkään vaaratilanteeseen ukkosen aikana.
Joka tapauksessa, kyseessä on yksi upeimmista sääilmiöstä mitä tiedän.

Perjantaiyöllä näin ensimmäistä kertaa ukkosen lentokoneesta. Upeaa. Ensiksi kone lensi pilvien yläpuolella, jolloin ukkonen jylläsi siellä jossain alhaalla. Sitten näkyi kun salamat välähtelivät ja valaisivat koko taivaan. Hieman kyllä pohditutti joudummeko myrskyn keskelle, ja jos joudumme, niin mitä tapahtuu salaman iskiessä koneeseen.

Onneksi jäi vain pohdinnan asteelle :)

- Pjaa

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Jos se yhtään helpottaa niin kaikki nykyaikaiset lentokoneet on kyllä perinpohjaisesti testattu ja suojattu ukkosen varalta. Viimeisin ukkosen aiheuttama lento-onnettomuus on tapahtunut muistaakseni joskus kuusikymmentäluvulla. :)

Myös ilotulitus oli aika hienon näköistä lentokoneesta katsottuna. Ukkosta olen koneesta katsellut joskus todella pienenä. Hataria muistikuvia vain.

Fanclub voisi varmaankin käydä myös jahtaamassa tornadoja joskus. Itseäni ainakin jollain sairaalla tavalla kiehtoo tuontyyppinen sääturismikin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos ukkosta fanitat, niin mars jonnekin muualle kuin Suomeen! Jo Keski-Euroopassa on paaaaljon sähäkämmät jyrinät ja salamat kuin täällä. Mun upein ukkos-kokemus on Etelä-Ranskasta, jossa ukkosrintama nousi komean, tummanharmaan vuoren takaa, yhtä harmaana, räjähtäen lopulta salamoimaan. Näytti ihan jonkun leffan efektiltä ja kuulosti myös hyvin epätodelliselta.

(Nyt muuten tulee telkusta joku lyhyt sarja, jossa tornado iskee Berliiniin. Viime viikolla sattumalta näin siitä yhden osan, taisi olla torstai-iltana.)

Mä en varsinaisesti ukkosta, myrskyjä tai tornadoja fanita, kun mietin, miten tuhoisista ilmiöistä on pahimmillaan kyse. Ehkä jopa hieman pelkäänkin näitä luonnonvoimia. Viime kesänä näin, kun vedessä ukkosen aikaan uinutta, salaman tappamaa ihmistä ongittiin ylös... :( Olin itse just tulossa uimasta - ukkonen alkoi yllättäen.

Taijamai kirjoitti...

Ukkonen on ihana asia! Mutta merryn mainitsemaan tapaan vähän syyllinen ilo - kuten kaikki sääilmiöt; talvella on mahtava lumimyräkkä ihan sikamakeeta, mutta aina on joku ajamassa autolla maantiellä, eikä siksi saisi koskaan toivoa pyryä. Ukkonen lentokentän yllä on hienointa kaikesta, joten ilolla uskon kun sanotaan että koneet on sen varalle varustettu :). Helsinki-Vantaan näköalaraflassa on muuten myös erityisen hyvä latte.

Anonyymi kirjoitti...

Ukkonen on kyllä aivan mahtava juttu! Liityn muitta mutkitta fanituskuntaan.

Harmi, että tänään heräsin niin myöhään, että kerkesin vain ihailla tummahkoja pilviä taivasalla. Vielä kyllä niin kuumaa ja hiostavaa, että tuskin tämä tähän lysti loppuu. :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Merry: Juu, kyllä ne parhaat ukonilmat on koettu myös tämän osalta etelässä. Ehkäpä Montenegrossa oli kaikkein hienointa kun hotellin ylimmän kerroksen isolta, merelle osoittavalta parvekkeelta (joo, oli meillä toinenkin parveke :) näki illalla miten sadepilvet merellä kerääntyvät ja alkavat vääjäämättä pommittaa merta sadoin salamoin.

Taijamai, Serika: Kiva löytää omasta kommenttilaatikostaan uusia blogeja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Musta on viime aikoina tullut niin lentopelkoinen, että pienikin poikkeavuus säätilaan aiheuttaa pientä paniikkia. Ja silti himottaa matkustaa vaikka minne!

Mutta joo, tornadojen jahtaajaksi voin minäkin lähteä ;)

- Pjaa