keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2008

Arki

Kun työt alkaa ja elämä asettuu tavanomaisiin uomiinsa vähenee myös sisällöllinen blogitekstituotanto. Jokaista perusteetonta pomon suusta tullutta syytöstä ei jaksa kirjata ylös ja jo pelkästään se fakta, että hän syyttää minua halveksuvasta asenteesta asiakkaita kohtaan kun kritisoin firman käytäntöjä kun hän itse samaan aikaan palaverissa suoraan halveksuu asiakkaita ja ilman parempaa tietoa tekee alentavia olettamuksia niin se vähäinenkin uskottavuus pomon sanomisilta putoaa pois.

Valta on siinä mielessä hassu asia, että jos sinun täytyy sanoa, että sinulla on sitä, on peli jo menetetty. Kunnioituskin pitäisi ansaita, mutta tässä parin vuoden aikana ei ole tullut vastaan yhtäkään yksittäistä tekoa, joka antaisi henkilöstöjohdollisessa mielessä mitään syytä kohdella häntä kunnioittavasti. Minuun kun ei pelkkä statusta ilmaiseva suffiksi tee vaikutusta vaan perustan näkemykseni ihmisten kykyyn toimia niin melko lohduton on lopputulos.

Otetaan sitten vahinko takaisin blogaamalla työaikana, toiset ovat perustaneet Travianiin oman liittouman jonka hoitamiseen menee varmasti moninkertainen määrä aikaa ja energiaa kuin tähän, joten ihan hyvällä omallatunnolla tässä voi naputella.

Ja onhan tässä työpäivän aikana ehtinyt hieman pidennetyllä ruokatunnilla lukea von Clausewitzin Ajatuksia sodasta ja johtamisesta, jonka yksi Travianiin enemmänkin hurahtanut työtoveri oli takakoppiin jättänyt.

Ja niille ihanille naispuolisille lukijoilleni, jotka eivät voisi vähempää kiinnostua netissä pyörivistä ajanvietepeleistä kerrottakoon, että Travian on netissä pelattava "kyläpeli", jossa rakennetaan omaa kylää, kerätään joukkoja, muodostetaan liittoutumia ja soditaan toisia vastaan. Sinänsä loistavasti toteutettu, että yleensä erilaiset toiminnot vievät muutamista minuuteista muutamiin tunteihin aikaa, joten peliä on näppärä hakata vaikka töiden ohessa eikä se vaadi jatkuvaa ylläpitoa.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Kyllä sitä useamman kylän jälkeen alkaa olla aikamoista mikromanagerointia tuo peli :)

Itse lopettelin juurikin siksi kun kahdeksas kylä tuli. Alkoi aika loppumaan töissäkin pelin pelaamiseen ;)