maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Amoksisilliini

Pitkään muuten kuulee, että antibioottien kanssa ei saisi alkoholia käyttää. Täytyyhän yhteisvaikutuksista olla tietoinen, mutta pääsääntöisesti jos antibiootti aiheuttaa antabusreaktion niin se on kyllä lääkkeen selosteessa mainittu. Tohtori.fi kertoo asiasta seuraavaa:
Useimpien hengitystietulehduksissa käytettyjen antibioottien ja alkoholin samanaikaisesta käytöstä ei ole haittaa. Tiettyjen antibioottien kanssa alkoholia ei tule kuitenkaan käyttää lainkaan. Tällaisia lääkkeitä ovat suoliston ja emättimen tulehduksiin käytetyt antibiootit, jotka sisältävät metronidatsolia (esim. Flagyl, Trikozol).

Eli tekosyyksi juomattomuuteen ei useimmissa tapauksissa antibioottikuuri käy - ainakaan lääkkeen itsensä vuoksi. Hyvä pitää mielessä jos vaikka pääsee ylihuomenna yhteen tastingiin taas... :)

4 kommenttia:

or so I've heard kirjoitti...

Kuulemma tuo legendaarinen antibiootit + viuna = big no tulee siitä, että alkoholia nauttimisen seurauksena saattaa tapahtua oksennusreaktio, jonka vuoksi antibiootit eivät ehkä ehdi imeytyä...

Tiedä sitten mikä on totuus, pitänee farmaseutin kanssa jutella...

Anonyymi kirjoitti...

Mulle farmaseutti selitti, että antibioottikuuri on nautittava säännöllisesti että sillä olisi toivottu teho. Viinaa juodessa voi tulla taukoa tai unohtua tabletteja kokonaan.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Niin, jotkin antibiootit aiheuttavat ihan lääkkeen ominaisuuksista johtuen tuon reaktion, jota käytetään myös alkoholistien hoidossa. Tästä on aina merkintä pakkausselosteessa.

Ja jos nyt kohtuullisesti alkoholia ottaa, niin ei noiden lääkkeiden ottamisten kanssakaan luulisi tulevan ongelmia.

Elizabeth Bennet kirjoitti...

Mä oon justiinsa tuolle amoksisilliinille hurjan allerginen. Aina muistan sanoa lääkäreille ja nämä englantilaisetkin muka pistivät muistiin. Lopputulos: Kun tulin Suomeen lääkäriin jouluna pitkällisen sairastamisen päätteeksi, suomalainen tohtori totesi vatsakatarrin kun oli tuo *amoksisilliinipohjainen* antibiootti polttanut vatsakalvon ja ruokatorven karrelle. Ihmettelinkin kun suussa maistui metalli ja iholla oli näppylää. Long live englantilainen lääketiede!! ;P

Ole varovainen kun pulloon tartut. :) Itse olen sitä mieltä, että mitään lääkkeitä ja viinaa ei ole hyvä sekoittaa, joutuu kroppa liian koville. Mutta minä taidankin olla harvinaisen puritaani tässä asiassa, kun olen vaan niin penteleen herkkä lääkkeille. Hauskoja bileitä joka tapauksessa! :)