maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

Iltakeskustelu

Selitetään sitten omin sanoin yhdessä kappaleessa kun tuosta edellisestä pikaviestikeskustelusta syntyi sellainen haloo. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että anonyyminä postattu pikaviestikeskustelu, jossa näkee asiat kuten ne oikeasti on sanottu kertoo enemmän kuin minun vaillinainen tulkintani keskustelun kulusta. Keskustelun nähneelle voi myös mahdollisesti avautua uusia tulkintoja asioista, joita en itse huomannut tai ymmärtänyt.

Eilisen keskustelun jälkeen lähetin hänelle vielä tekstiviestin, jossa totesin ehkä tietäväni syyn sille miksi käytökseni on saattanut olla hieman omituista tänä viikonloppuna. Kohta Skypeen saapui viesti, jossa hän tiedusteli lisätietoja aiheesta. Ensin hieman ympäripyöreästi kerroin, että se liittyy aika vahvasti siihen oven avoinna pitämiseen, mistä mainitsin. Tarkalleen ottaen siihen, että ensimmäistä kertaa perjantaina tunsin tunnetasolla sen, jonka olen rationaalisesti ajatellen tiennyt jo pidempään: että tunteeni häntä kohtaan ovat suuremmat kuin hänen tunteensa minua kohtaan. Tästä sitten seurasi yksityiskohtainen ja monisyinen keskustelu siitä, miten jotkin ystävyyssuhteeni ovat kehittyneet ihastuksen kautta hyväksi ystävyydeksi ja että minulle tämä on oikeastaan aika normaali tunteiden kulku ja että vaikka hänellä on aikaisemmista ihmissuhteistaan negatiivisia kokemuksia vastaavasta tilanteesta, se ei tarkoita sitä että minä jäisin häneen epätoivoisena roikkumaan. Ja myönsi hän itsekin, että olen kaikilla tavoin erilainen kuin se henkilö, joka on häneen nuo henkiset arvet jättänyt.

4 kommenttia:

PA kirjoitti...

Eikö tuo tunteiden epätasapaino nyt ollut pääteltävissä jo analysoimalla postaamaasi skype-keskustelua, jossa omia tunteitasi puivat kommentit olivat keskimäärin kertaluokkaa pidempiä kuin keskustelukumppanin?

Olet aivan oikeassa, että keskustelulokista selviää hyvin, mistä on kyse. Ihmisiä nyt ihmetyttikin se, onko moisen julkaiseminen ilman toisen osapuolen lupaa missään määrin sopivaa. Kaikkiaan pohdituttaa, olisitko kertonut asioista samalla tavalla, jos hän olisi suomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että anonyyminä postattu pikaviestikeskustelu, jossa näkee asiat kuten ne oikeasti on sanottu kertoo enemmän kuin minun vaillinainen tulkintani keskustelun kulusta. Keskustelun nähneelle voi myös mahdollisesti avautua uusia tulkintoja asioista, joita en itse huomannut tai ymmärtänyt.

Miksi meidän ventovieraiden pitäisi päästä laukomaan mielipiteitämme teidän suhteestanne? Oli raportointi sitten ns. anonyymiä tai sinun referointiasi.

Luota itseesi ja/tai korkeintaan pariin hyvään ystävään.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

PA: Onhan tuo ollut järjellä ajatellen tiedossani jo vuodenvaihteesta saakka tuo tunteiden epätasapaino.

Ymmärrän kyllä hyvin tuon julkaisemisesta si'inneen kohun. Ratkaisuun päädyin siksi, että toisen henkilön anonymiteetti on melko hyvin turvattu, etenkin kun ottaa huomioon, että suomea puhumattomia vieraita blogissani ei juuri ole ja kielitaidottomalle ilman kunnollista kontekstia keskustelu itsessään ei juuri toisen identiteettiä vaaranna. Suomalaisten kanssa kun tuo riski on ihan todellinen niin en varmasti olisi keskustelua julkaissutkaan. Ja aiemmin mainitsemani puheet keskustelun todellisen tilanteen kuvaamisesta pitävät edelleen. Olenhan minä sitäpaitsi kertonut hänen pettäneen poikaystäväänsä julkisesti netissä - jos tästä jotain oikeusjuttua väsäisi toisen asioiden paljastelemisesta niin ne kriteerit olisivat varmasti täyttyneet jo aikaa sitten ilman suoria lainauksiakin.

Anonyymi: Blogithan ovat sosiaalinen media ja vuorovaikutus kirjoittajan ja lukijoiden välillä on tärkeää. Lisäksi blogia lukee myös pari hyvää ystävää, joten kaikkein parhaimmat kommentit yleensä kuulee reaalimaailmassa. Joku toinen voi tietysti sitten tulkita asioita eri tavalla ja antaa itsellekin lisää ajattelemisen aihetta, jolloin anonyymien kommentit saattavat nousta arvoon arvaamattomaan.

Tiina kirjoitti...

Minua ei henk.koht. häirinnyt siinä keskustelun julkaisemisessa niinkään mikään yksityisyyden suoja, ihan sama mulle, kun en kumpaakaan teistä tunne.
Enemmänkin siinä häiritsi se, että oli jotenkin vaivaannuttavaa sekä myös hieman pitkästyttävää lukea niin pitkä pätkä toisten intiimiä keskustelua. Ulkopuolista se asia ei ehkä kiinnosta ihan niin seikkaperäisesti kuitenkaan.
Tuollainen lyhyempi omin sanoin kerrottu tiivistelmä tapahtumista on miellyttävämpi. :)