tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Sivuhuomautus

Ihan ilmoitusluontoisena asiana voitaisiin todeta, etten ole koskaan kokeillut minkäänlaista kannabisvalmistetta. Lukemani perusteella kuitenkin olisin ko. tuotetta laillistamassa jos aiheesta vaikka kansanäänestystä ruvettaisiin värkkäämään. Sillä olisihan se mukavaa vaikka Alkosta ostaa pieni pussillinen kukkaa ja plokata samalla kassojen vierellä olevasta hyllystä "tetrahydrokannabinoli ja sinä" -opas ja kuulla koulutetulta ammattilaiselta neuvoja tuotteen käyttämiselle. No, se kun ei ole varsinaisesti mahdollista niin pitänee luottaa kavereihin tai nettiin tietolähteenä sekä myöskin hankintakanavana. Ei millään tavalla optimaalinen järjestely niin valtion verotulojen kuin sosiaalisen porttiteoriankaan kannalta. Sosiaalinen siksi, että olen valmis allekirjoittamaan sen, että kannabiksen käyttö saattaa johtaa kovempien aineiden käyttämiseen mikäli erilaisten aineiden tarjonta on samasta lähteestä ja tavarantoimittaja ei ole hyvätahtoinen hippi vaan jonkinasteisena bisneksenä toimiinsa suhtautuva yksilö. Luonnollisesti kovemmat hinnat ja tuottoprosentit houkuttavat, mutta lääketieteellisessä mielessä minun on vaikea uskoa, että kannabista poltelleen tai syöneen henkilön alkaisi jostain taikaiskusta tehdä mieli amfetamiinia tai jotain muuta synteettistä ja psykoaktiivisilta ominaisuuksiltaan kyvykkäämpää ainetta.

Joskus olen luokitellut tuon kannabiskokeilun "things to do before I'm 30" -listalle, mutta jotenkin on sellainen fiilis, että voisihan tuon hoitaa pois alta jo vaikka tänä kesänä. Tilaisuuksia on tietysti ollut, mutta periaatteena olen pitänyt, että tavaran pitäisi olla mielellään kotona kasvatettua ja joltain tutulta tullutta. Hasis ei sinällään miellytä ajatuksena sen potentiaalisesti hyvinkin korkean ja vaikeasti ennakoitavissa olevan THC-pitoisuuden takia, sillä kernaasti aloittaisin kohtalaisen miedosta tavarasta ja lehteä/kukkaa poltellessa ei tuollaisia "ylläreitä" pitäsi juurikaan olla tiedossa. (Paitsi jos kasvia on kasvatettu terraariossa, jonne on jatkuvasti pumpattu ylimääräistä hiilidioksidia, mutta jos tavaran alkuperä on tunnettu, niin noista ollaan yleensä selvillä).

Tähän mennessä olen ollut aina jokseenkin humalassa kun tilaisuus on tarjoutunut ja tarjolla ollut tavara on ollut hasista, joten sekään ei ole mitenkään erityisesti houkutellut kokeiluihin. Mutta kirjoittelen tänne kyllä raporttia jos saumaa eteen tulee. Ensimmäistä kertaa olen vaan nyt ajatellut, että voisihan tuon eteen vaikka tehdä jotain muutakin kuin odottaa sopivaa tilaisuutta. Kiire asialla ei kuitenkaan ole, mutta pitäähän sitä ottaa selvää itsekin, että mistä tämä kaikki kohu nyt onkaan saanut alkunsa.

4 kommenttia:

plääääääh kirjoitti...

Miksi sun pitää aina yrittää päteä, oli aihe mikä tahansa?

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Yleisesti ottaen - ihan ajatuksen tasolla - jos teen jotain laitonta, niin haluan olla hyvin perillä siitä, että mitä olen tekemässä, sen mahdollisista vaikutuksista ja seuraamuksista. Sillä jos ei ymmärrä tekojensa mahdollisia seurauksia ja vaikutuksia vaan päättömänä kokeilee pelkästä kokeiluhalusta kaikkea mahdollista niin saattaa asettaa itsensä suhteettoman suureen riskiin saatuun hyötyyn nähden.

Millä tavalla minä nyt tässä asiassa yritän päteä? Tahto ymmärtää jotain yhteiskunnallisesti kiisteltyä asiaa ilman fundamentalistista mielipidettä kumpaankaan ääripäähän on mielestäni vain ja ainoastaan fiksu lähestymistapa aiheeseen kuin aiheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Päteminen sekoitetaan usein näsäviisauteen.

Jazmanaut kirjoitti...

Päteä, epäpätevä, epäpäteä.
Mun mielestäni omassa blogissaan saa päteä ihan vapaasti. Sitten taas toisaalta, miten sitä itsekseen ylipäätään pädetään?