torstaina, tammikuuta 31, 2008

Hot stuff

Tykkään syödä tulisia ruokia ja joskus jopa vaivaudun niitä kokkailemaan. Tänään olen tehnyt thaimaalaistyyppistä, ei mitenkään autenttista mutta silti herkullista punacurry-kookosmaitokanaa. Motivaatio iski kun huomasin, että minulla on kaapissa säilykkeenä wok-vihanneksia ja kookosmaitoa, jotka menevät vuoden päästä vanhoiksi. Eli toisin sanoen ovat olleet siellä jo aika pitkään.

Ja vaikkei tämä mikään kokkausblogi olekaan, niin tämä on sen verran helppo ja maistuva ruoka, että laitetaan nyt resepti jakoon. Itse en tosin juuri koskaan kokkaa reseptistä vaan enemmänkin fiilispohjalta, joten etenkin raaka-aineiden määrät voi säätää omaan makuunsa sopiviksi.

1 iso sipuli
1 purkki bambunversoja / wok-vihanneksia
Muutama tomaatti
300 g kanaa (jos haluaa lihaisamman ja äijämäisemmän niin sitten tuplat.) Myös katkaravut toimivat.
2 tlk kookosmaitoa (yhdellä tulee hieman kiinteämpää ja väkevämpää, jos tykkää)
n. 3 rkl punacurrytahnaa
sokeria
n. 3 rkl kalakastiketta/soijaa
Maun mukaan tuoretta chiliä

Autenttisemmaksi homman saa viipaloimalla mukaan muutaman kaffirlimen lehden ja hieman holy basilia, mutta noita ei nyt sattunut kaapissa olemaan. :)

--

Lämmitä öljyä (itse käytin chiliöljyä, mutta kuten exälle puhelimessa totesinkin, voisin kernaasti kutsua kapsaisiiniin tottumattoman vihamieheni syömään tätä luokseni. Omituisena yksityiskohtana makuaististani voisin myös todeta, että minusta myös muskottipähkinän ympärillä oleva "mace" on tuoreeltaan ja paljaaltaan varsin maukasta.) Huomaa selkeästi ettei minusta ole ruokablogaajaksi, joten aloitetaanpa alusta:

Lämmitä öljyä ja lisää pieneksi pilkottu sipuli, kuullota. Lisää sitten viipaloidut kanan rintaleikkeet ja paista pinnat umpeen. Lisää punacurrytahna ja wok-vihannekset. Paista ja sekoita hetki, lisää sitten kookosmaito. (Ja tosiaan maun mukaan pieniä, vaarattoman näköisiä mutta infernaalisen tulisia chilejä). Mausta sopivaksi kalakastikkeella/soijalla ja sokerilla. Saa antaa poreilla hetken aikaa kun riisi kypsyy. Juuri ennen tarjoilua sitten lisätään reiluiksi lohkoiksi pilkotut tomaatit ja annetaan niiden hautua siten että ne hieman pehmenevät.

Tarjoillaan Jasmiini- tai Basmatiriisin kera. Riisistä saa mukavan irtonaista kun sen ennen keittämistä huuhtelee muutamaan otteeseen, jotta tuotteesta saadaan ylimääräiset tärkkelykset pois. Nauttikaa!

1 kommentti:

Tiitus kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Ruoka oli erinomaista!